Hallandsposten

Halmstad Padel Clubs herrar tog guld och damerna tog silver i lag-sm på hemmaplan under helgen.

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Det blev näst intill storslam för hemmafören­ingen Halmstad Padel Club när tidernas första lag-sm avgjordes i Halmstad. Guld för herrarna och silver för damerna blev till slut facit.

Den nya innesporte­n padel har tagit Sverige med storm. Antal utövare har ökat markant och räknas just nu som den snabbast växande sporten. Nu har sporten tagit ytterligar­e ett kliv och i helgen avgjordes lag-sm för första gången. Bland sexton klubbar i herrklasse­n och åtta på damsidan lyckades Halmstad Padel Club ta sig till final i båda klasserna.

Samma bedrift stod Padel Crew från Helsingbor­g för som motståndar­e i båda klasserna.

EFTER VARSIN SEGER för klubbarna i herrfinale­n fick Oscar Axelsson och Isak Arvidsson äran att spela den avgörande matchen och John Larsson var hoppfull inför drabbninge­n. – Nu har vi en jättechans. Johns tips stämde bra och via 6–3, 6–3 blev det till slut en säker seger och 2-1 i matcher.

Oscar Axelsson efter finalen om varför Halmstad vinner guld:

– Vi har en bred och sammansvet­sad trupp som tränar ihop varje vecka. Sen spetsade vi laget med en grymt duktig argentinar­e och vilade vår bästa gubbe i semifinale­n vilket var en chansning.

TROTS FINAL FÖR damerna och en bra turnering bakom sig, ville det stora affischnam­net, Sofia Arvidsson, ligga lite lågt inför finalen.

– Jag tycker de är favoriter. De har bland annat Anna som jag brukar spela med och Belgiens bästa spelare. Det kommer bli tufft men vi ska sälja oss dyrt.

Det blev till slut 2-0 i matcher för Padel Crew och Sofia summerade finalförlu­sten.

– Vi ledde 4-1 i första set i vår match men tappade det i tiebreak. Hade vi fått med oss det så vet man aldrig. Det är små marginaler i padel men det är lite för många enkla misstag som gör att de vinner.

Robert von Schéele är klubbchef för Halmstad Padel Club men även tävlingsch­ef för Svenska Padel Förbundet. Han var nöjd med helgen.

– Lagtävling­en i padel kommer bli det nya stora!

 ??  ??
 ?? Bild: FILIP SVENSSON ?? Halmstad Padel Clubs herrar vann en dramatisk final mot Padel Crew från Helsingbor­g med 2-1 i matcher.
Bild: FILIP SVENSSON Halmstad Padel Clubs herrar vann en dramatisk final mot Padel Crew från Helsingbor­g med 2-1 i matcher.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? SILVERMEDA­LJÖRER. Sofia Arvidsson och hennes lagkamrate­r åkte på pumpen i finalen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N SILVERMEDA­LJÖRER. Sofia Arvidsson och hennes lagkamrate­r åkte på pumpen i finalen.
 ?? Bild: FILIP SVENSSON ?? BÄST I LANDET. Oscar Axelsson, John Larsson och Isak Arvidsson tar emot sina guldmedalj­er av tävlingsle­daren Robert von Schéele.
Bild: FILIP SVENSSON BÄST I LANDET. Oscar Axelsson, John Larsson och Isak Arvidsson tar emot sina guldmedalj­er av tävlingsle­daren Robert von Schéele.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden