Hallandsposten

Stekhett balfirande på Tylösand

TYLÖSAND: FAMILJ OCH VÄNNER SÅG BALGLADA STUDENTER GÖRA ENTRÉ

- DANIEL PAULSSON 010-471 51 50 dp@hallandspo­sten.se

HALMSTAD: 170 par väntade i skuggan på Tylösandsv­ägen innan det var dags att svänga höger till årets största fest.

De 340 studentern­a från Sturegymna­siet och friskolorn­a fick skynda sig in på röda mattan för att inte smälta bort i solen under Halmstads kanske allra varmaste balfirande någonsin.

Det var inte riktigt lika trångt som det brukar vara bland de som ville ta bilder på sina studenter vid röda mattan utanför Hotel Tylösand. Många av åskådarna som stod där hade badkläder på sig och andra höll sig nog hemma av rädsla för värmeslag.

före insläppet klockan 16.30 fick bilarna med balgästern­a vänta på sin tur borta vid Tylösandsv­ägen, men långt innan dess hade redan bilen med Elisabeth Carlsson och Sofie Karlsson hunnit fram mot hotellet och blev först på plats.

– Vi hade en bra plan! Jag ville att vi skulle bli skjutsade i den här bilen för att den är smidig, ganska liten och fin i färgen, säger Elisabeth Carlsson.

– Vi har förberett oss i ett år inför balen. Man fattar inte att det är i dag det händer, det känns overkligt, säger Sofie Karlsson.

En kollega till Elisabeths mamma körde bilen.

– Jag blev tillfrågad i fredags. Det är verkligen ett hedersuppd­rag som känns jätterolig­t, säger Annchristi­n Stålhammar.

DEN FÖRSTA LIMOUSINEN innehöll sex balgäster.

– Jag är fett taggad, jag har taggat för det här hela dagen, säger Eric Iteka.

– Nu efter studenten ska jag göra massor av roliga saker, säger Sofia Axelsson.

– Det här blir min första bal, för jag gick inte på balen själv när jag tog studenten för två år sedan, säger Filip Jensen.

– Det här känns super, och jag känner mig ”fabulous”, säger Fai Sweet.

– Nu efter gymnasiet kommer man kunna göra så mycket än vad man kunde göra innan, säger Olivia Gustavsson.

– Jag ska resa överallt och börjar med Thailand, säger Nezir Halili.

BAKOM DE UPPFÄLLDA dörrarna på en Tesla Model X tillät sig balparet Evelina Brag och Oscar Nobring att drömma om en framtid inom deras respektive idrott.

– Jag är skyttekung i Kvibille. Eller skytteprin­sessa säger man kanske. Jag hoppas i alla fall en gång bli så bra att jag har råd att köpa en egen Tesla, säger Evelina Brag.

– Det hade varit kul att göra karriär i handboll och spela i Handbollsl­igan, säger Oscar Nobring som tar studenten från Aspero idrottsgym­nasium.

EN BIT DÄRIFRÅN, bakom grinden till ett hus på Tylöhusväg­en, hade Marianne Karlsson och Anki Larsson dragit fram solstolar och betraktade ekipagen från första parkett. Vad tycker ni om balfirande­t här i dag?

– Det är synd att det har blivit så stort, dyrt och uppschauss­at. Det kostar skjortan och jag tror att det är många som inte kan vara med i dag för att de inte har råd, säger Anki Larsson.

– Man hade kunnat tona ned det lite och ha det trevligt ändå, utan att det skulle behöva bli så dyrt, säger Marianne Karlsson.

Selma Rönntoft och company anlände i en häftig Ford från 1960-talet av duett-typ.

– Det är pappas bil. Jag har fått köra den förr också när min egen har gått sönder, säger Selma Rönntoft.

Alla i deras bil hade gått på Sturegymna­siets hotell och restaurang­program, men nu skulle de själva få koppla av och bli serverade. Till förrätt väntade skagenröra med bröd och sallad och till varmrätt svensk gårdskyckl­ing med örtrostad potatis. Efterrätte­n bestod av chokladmou­sse.

Coverbande­t Strucky Likes spelade musik under festen, och sedan varade efterfeste­n till klockan tre på morgonen med DJ på Leifs Lounge.

Mer på webben

Se fler bilder och tv-sändningen från balen på

”Vi har förberett oss i ett år inför balen. Man fattar inte att det är i dag det händer, det känns overkligt.”

SOFIE KARLSSON

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? HADE ETT TRICK. Elisabeth Carlsson och Sofie Karlsson skjutsades i en liten smidig bil och blev först på plats till hotellet. Nästa gång blir det deras tur att köra, för nu satsar båda på att ta körkort.
Bild: LINA SALOMONSSO­N HADE ETT TRICK. Elisabeth Carlsson och Sofie Karlsson skjutsades i en liten smidig bil och blev först på plats till hotellet. Nästa gång blir det deras tur att köra, för nu satsar båda på att ta körkort.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? GLADASTE GÄNGET. ”Jag vill se mig själv på framsidan av tidningen”, säger Simon Sjöberg som halvligger på stenen. Ok, så får det bli! Övriga från vänster: Amanda Hultén, Dennis Josse, Asijat Bakan, Ludvig Johansson, Simon Håkansson och Johanna Meigård.
Bild: LINA SALOMONSSO­N GLADASTE GÄNGET. ”Jag vill se mig själv på framsidan av tidningen”, säger Simon Sjöberg som halvligger på stenen. Ok, så får det bli! Övriga från vänster: Amanda Hultén, Dennis Josse, Asijat Bakan, Ludvig Johansson, Simon Håkansson och Johanna Meigård.
 ??  ?? SISTA FIXET. Louise Persson och Jennie Johansen tar speglarna till hjälp.
SISTA FIXET. Louise Persson och Jennie Johansen tar speglarna till hjälp.
 ??  ?? Céline Gysenius och Max Andersson.
Céline Gysenius och Max Andersson.
 ??  ?? Ena Selimbegov­ic och Hampus Johansson.
Ena Selimbegov­ic och Hampus Johansson.
 ??  ?? Coppelia Bondesson och Carl Nilsson.
Coppelia Bondesson och Carl Nilsson.
 ??  ?? Amelie Pålsson och Louise Persson.
Amelie Pålsson och Louise Persson.
 ??  ?? Wilma Bothin och Felix Thorme.
Wilma Bothin och Felix Thorme.
 ??  ?? Erika Fronth och Simon Frånander.
Erika Fronth och Simon Frånander.
 ??  ?? Ida Andersson och Viktor Ivarsson.
Ida Andersson och Viktor Ivarsson.
 ??  ?? Elin Snygg och Simon Ferman.
Elin Snygg och Simon Ferman.
 ??  ?? Julia Mared och Jonathan Orrling.
Julia Mared och Jonathan Orrling.
 ??  ?? Felicia Friberg och Tobias Falk.
Felicia Friberg och Tobias Falk.
 ??  ?? Nina Neij och Felix Johansson.
Nina Neij och Felix Johansson.
 ??  ?? Hanna Neij och Filip Sochor.
Hanna Neij och Filip Sochor.
 ??  ??
 ??  ?? HÄFTIGASTE BILEN. Oskar Jönsson, Tim Nilsson, Selma Rönntoft, Minna Urfors, Sandra Kristianss­on och Linus Hanson anlände i en Ford från 1960-talet med sköna trädetalje­r.
HÄFTIGASTE BILEN. Oskar Jönsson, Tim Nilsson, Selma Rönntoft, Minna Urfors, Sandra Kristianss­on och Linus Hanson anlände i en Ford från 1960-talet med sköna trädetalje­r.
 ??  ?? MINST I GÄNGET. Oscar Bartoldsso­n Mared, 1,5 år, höll sig på rätt sida.
MINST I GÄNGET. Oscar Bartoldsso­n Mared, 1,5 år, höll sig på rätt sida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden