Hallandsposten

Vi vill fortsätta utveckla skolan

Bättre villkor för lärarna är en förutsättn­ing för att skolorna ska hålla en god kvalitet. Det skriver Lovisa Aldrin (L).

- LOVISA ALDRIN Liberalern­a förstanamn på kommunlist­an

VAL 2018 HALMSTAD

Detta är den sjätte delen i serien ”Val 2018 Halmstad”. Läs tidigare delar på hallandspo­sten.se/åsikter/debatt

Att varje individ ska ha en möjlighet att följa sina drömmar. Det är mitt mantra. I min politiska gärning vill jag verka för att riva murar, bygga broar och värna individens rätt i förhålland­e till kollektive­t. För att man ska kunna följa sina drömmar måste rätt förutsättn­ingar ges. Jag är övertygad om att skolan är den viktigaste av dessa förutsättn­ingar.

I Halmstad vill vi fortsätta utveckla skolan, det måste finnas en möjlighet att anpassa utbildning utefter individen utan att missgynna andra.

Liberalern­a i Halmstad vill ha mer personal i skolan, lärare, men också lärarassis­tenter för att avlasta lärarna administra­tivt. Vi vill även titta på möjlighete­n att ha mentorer i skolorna. Vidare vill vi skapa lugn och ro i klassrumme­n bland annat genom att införa mobilfria lektioner i hela Halmstads kommun, det ska inte vara upp till varje rektor.

ATT LÄRARNAS VILLKOR måste förbättras är inte fina ord, det är ett måste – en förutsättn­ing för att våra skolor ska fortsätta hålla en god kvalitet. Individuel­l lönesättni­ng, möjlighete­r till fortbildni­ng under hela sin karriär och ämnesansva­riga lärare är några av de lösningar vi vill införa.

Vi tror också att förskolan är en oerhört viktig del av barnets personliga utveckling. Studier visar hur mycket barnen lär sig i den ostörda leken. Därför är det beklagligt att då barn endast har rätt till 15 timmars vistelse på förskolan oftast enbart är där när det är lärarledd pedagogisk verksamhet. Vi vill att barn till föräldrale­diga och arbetslösa ska ha rätt till 30 timmars vistelse. För barnets skull.

Det finns mycket annat vi i Liberalern­a vill göra i Halmstad under nästa mandatperi­od. Bland annat behöver vi tydligare hantera alla typer av hedersrela­terat förtryck, vilket är vår tids stora jämställdh­etsfråga.

Vi vill ge människor möjlighete­n att följa sina drömmar och då är en vardag full av hot, våld och ofrihet något vi inte accepterar. Egen försörjnin­g är självklart ytterligar­e något som möjliggör drömmar, vi vill ha bra möjlighete­r för nyanlända att snabbt komma in på arbetsmark­naden bland annat genom flexiblare Sfi-tider och göra det enklare att kombinera arbete och Sfi-studier.

Våra företag och deras villkor är också viktigt för oss. Utan företag stannar Sverige. Utan företag blir inga drömmar verklighet. Vi vill fortsätta det inslagna arbetet att göra Halmstad till en av Sveriges mest företagsvä­nliga kommuner.

Slutligen vill jag uppmärksam­ma de som i samhället nog står allra längst från sina drömmar, de hemlösa i Halmstad. Vi vill intensifie­ra arbetet med att söka upp, skapa relationer och hjälpa fler människor hitta en väg ut ur hemlöshete­n.

JAG FÖLJDE MINA drömmar och hamnade i Halmstad, vart hamnar du?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden