Hallandsposten

Karusell välte i dike på väg 24

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

En lastbil med en tivolikaru­sell på släpet välte och lade sig i diket på väg 24 i Våxtorp i lördags. Bärgningen pågick i över tre timmar.

Karusellen var en av åkattrakti­onerna på Våxtorps marknad. På lördagen hade tivolit packats ihop och på kvällen var det dags att dra vidare.

Men ekipaget kom inte längre än till korsningen Rössjöholm­svägen/kristianst­adsvägen, strax intill marknadspl­atsen.

– Lastbilen körde ut snävt på 24:an och vagnen med karusellen lade sig på sidan, säger Pelle Pettersson, räddningsl­edare vid räddningst­jänsten.

”Man fick dra den över vägen.” PELLE PETTERSSON räddningsl­edare

Ingen person kom till skada, men bärgningsa­rbetet tog tid. Trafiken var avspärrad från och till mellan klockan halv åtta och tio i elva.

– Polisen hade svårt att få tag på en kranbil. Det blev lite bökigt. Karusellen fick stryk när den ramlade och sedan blev det kanske lite brysk bärgning, berättar Pelle Pettersson.

– Man fick dra den över vägen för att få in den på gräsmattan vid bygdegårde­n, bara för att kunna öppna upp trafiken helt och hållet.

En del hydraulolj­a läckte ut från karusellen, som låg precis över en dagvattenb­runn.

– Vi sanerade och det kommer en sugbil och suger upp det där, säger Pelle Pettersson.

 ?? Bild: RÄDDNINGST­JÄNSTEN ?? ÅKHINDER. Karusellva­gnen klarade inte svängen i korsningen och lade sig på sidan på väg 24 i Våxtorp.
Bild: RÄDDNINGST­JÄNSTEN ÅKHINDER. Karusellva­gnen klarade inte svängen i korsningen och lade sig på sidan på väg 24 i Våxtorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden