Hallandsposten

SPORT. Tung förlust för Halmia efter sent baklängesm­ål

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

”I första halvlek har vi bland annat två frilägen som vi bränner så det känns tungt.”

ANDERS WALLIN Tränare i Halmia

Halmia åkte på en tung förlust borta mot Lindome under lördagen. Trots ledning i paus åkte man hem till Halmstad med noll poäng i bagaget. Lindome avgjorde nämligen på övertid.

– Det känns riktigt surt. Vi har några bra lägen att göra 2–0 och då är matchen stängd, säger Anders Wallin, tränare i Halmia.

Ett Halmia som visat fin form med två raka segrar i serien var på jakt efter en tredje. Ett sent mål på övertid förstörde dock de planerna.

– De lyckas spela igenom vårt mittfält och få fram bollen till en i straffområ­det. Han vänder om och skjuter och jag tror vår målvakt är skymd, annars tar han den bollen alla dagar i veckan, säger Anders.

Det började annars bra för de rödvita. Vuk Lugonjic tryckte in 1-0 i den första halvleken och då såg det ljust ut.

– Lindome började väldigt piggt men vi gjorde lite ändringar och lyckades hålla uppe spelet väl. I paus ändrade vi också lite och jag tycker vi kontroller­ar matchen. I första halvlek har vi bland annat två frilägen som vi bränner så det känns tungt.

VID VINST HADE Halmia endast varit två poäng bakom Lindome. Nu seglade istället Lindome upp i topp, om än i en något haltande tabell. Halmia är åtta poäng bakom men Anders Wallin kommer inte ändra något inför kommande matcher.

– Nej, det är bara att släppa det här resultatet och köra på som vi gjort. Vi har bara oss själva att skylla då vi inte sätter våra lägen. Det kommer vi göra hemma mot Assyriska istället.

Det var annars ett skadedrabb­at Halmia som kom till spel och med endast två tillgängli­ga avbytare blev det tufft mot slutet av matchen. Dessutom har man haft fyra matcher på tolv dagar och det sätter sina spår.

– Ronny Sabo har haft lite känning i en baksida senaste dagarna så han fick börja på bänken. Sen blir det givetvis jobbigt när vi tvingas till två byten på grund av skador.

I slutet av matchen fick Rasmus Bengtsson syna det röda kortet direkt efter att ha kommit in sent i en duell.

Halmias nästa match är hemma mot Assyriska nu på onsdag.

 ?? Bild: JARI VALITALO ?? TUNG FÖRLUST. Rasmus Bengtsson fick syna det röda kortet i Lindome..
Bild: JARI VALITALO TUNG FÖRLUST. Rasmus Bengtsson fick syna det röda kortet i Lindome..
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden