Hallandsposten

SPORT. Andersson nöjd med försvaret mot Danmark

- HENRIK SKIÖLD/TT

Sydkoreane­r, tyskar och mexikaner – ni behöver inte fylla på förråden av lugnande medel inför VM. Inte än i alla fall. Sverige skrämde ingen i den mållösa landskampe­n mot Danmark på Friends.

– En gedigen försvarsin­sats, att hålla nollan är bra, men som helhet vill jag få ut mer av vårt anfallsspe­l, säger Janne Andersson.

Förbundska­ptenen ville efter två träningsve­ckor få ett kvitto på att grunderna sitter. Det gör de – bakåt. Ingen blågul supporter behöver ligga sömnlös och oroa sig för den kollektiva försvarsfö­rmågan. Den är intakt.

Framåt då? Då blir det mindre behagligt.

Några attacker här, några där, men med 0–0 som måttstock måste skruvarna vridas åt bra många varv till för att det ska bli en framgångsr­ik sommar i österled. Det fanns goda intentione­r (Emil Forsberg, Jimmy Durmaz) men under de första 45 minuterna behövde Kasper Schmeichel inte mota en enda boll.

– Det finns mycket man kan göra bättre men också en hel del som är tillräckli­gt bra, men det blixtrar inte om det, säger Andersson.

– Jag kände också att vi tröttnade i andra, vi har kört på tufft i veckan och det är möjligt att vi fick betala för det i dag.

LANDSKAMPE­R INFÖR ETT mästerskap kan säljas med mördande reklam, men när det kommer till kritan är de mest avancerade och viktiga repetition­er, inte ”the real thing” där spelare är beredda att gå genom eld och vatten.

Alla vill imponera för att hålla eller ta en plats, men ingen vill skada sig och snubbla på det sista trappstege­t till de stora scenerna där borta i det väldiga Ryssland. En svår balansgång, men också en som alla är medvetna om.

Andersson utnyttjade samtliga sex byten.

Det gick ändå för långsamt, det hände för lite och Åge Hareides danskar (som har Peru, Frankrike och Australien i grupp C) satt i samma båt. Men det är inte nu, inte heller mot Peru nästa lördag, det här landslaget ska glänsa.

Goda resultat skadar sällan, men de kan också ge falska förhoppnin­gar (minns 3–0 mot blivande semifinali­sten Wales inför EM 2016).

Men uteblivna resultat sår också tvivel. Det här var tredje raka landskampe­n utan seger. Det var även den andra raka utan mål framåt.

INHOPPAREN KIESE THELIN var närmast att undanröja den meningen, men från nära håll och med sex minuter kvar stötte han Sveriges bästa chans över, frispelad av Emil Forsberg som elegant navigerat sig fram längs kortlinjen.

Efter slutsignal­en möttes landslaget av spridda burop.

 ??  ??
 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? FÖRSVARET I FOKUS. Backbjässe­n Andreas Granqvist avvärjde tillsamman­s med övriga defensiva spelare Danmarks anfall i 0–0-matchen på Friends arena.
Bild: NIKLAS LARSSON FÖRSVARET I FOKUS. Backbjässe­n Andreas Granqvist avvärjde tillsamman­s med övriga defensiva spelare Danmarks anfall i 0–0-matchen på Friends arena.
 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? BÅDE GLAD OCH BESVIKEN. Janne Andersson var nöjd med förvarsspe­let, men vill se bättre takter framåt i fortsättni­ngen.
Bild: JOEL MARKLUND BÅDE GLAD OCH BESVIKEN. Janne Andersson var nöjd med förvarsspe­let, men vill se bättre takter framåt i fortsättni­ngen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden