Hallandsposten

KULTUR. Jon Henrik Fjällgren vann Let´s dance 2018

- ELISA AMORELLI/TT MOA LINDSTEDT/TT

Med tango, samba och en showdans som osade känslor och kärlek lyckades favoriten från norr vinna både juryn och tittarnas hjärtan. – Katja, utan dig hade vi inte kommit någonstans, säger årets ”Let’s dance”-vinnare Jon Henrik Fjällgren till sin danspartne­r efter segern.

”Det känns som att jag hoppat in i något som inte är min grej”.

Så sade Jon Henrik Fjällgren till TT i början av mars i år. Men oj, så fel han hade. Tillsamman­s med danspartne­rn Katja Luján Engelholm har han vecka efter vecka levererat känslosamm­a nummer och tagit emot otaliga beröm från både juryn och publiken. Och finalen var inget undantag.

– Det känns jättebra, men hade jag kunnat dela skon med Daniel (Norberg) så hade jag gjort det, säger Jon Henrik Fjällgren och fortsätter:

– Det känns häftigt att vi vann. Jag trodde inte att jag skulle höra vårt namn för Daniel hade ju fler jurypoäng. Så jag hade gått ner i varv och sedan kom det upp igen när de sade namnet. Då släppte spänningar­na.

VÄGEN TILL VINST har varit lång. I över två månaders tid har Jon Henrik Fjällgren lyckats ta sig an nya dansgenrer i direktsänd­ning.

– Det har inte varit lätt. Jäklar jag har dåligt minne, men i kväll kom jag ihåg allt.

JON HENRIK FJÄLLGREN startade kvällen med en eldig och sensuell tango som fick flickvänne­n, som satt i publiken, att skrika högt av förtjusnin­g. Även juryn var nöjd och gav dansarna hela 29 poäng. Kvällens andra dans fick han tilldelad av konkurrent­en Daniel Norberg. Även där blev det beröm och 28 poäng, trots att Ann Wilson var lite besviken på Jon Henrik Fjällgrens ben och beskrev fotarbetet som ”lite dött”.

Men benen fick liv igen i den sista dansen, som också blev kvällens kanske mest känslosamm­a nummer – en hyllning till moder jord som innehöll både jojk och handståend­e. I det sista numret började juryn till och med gråta. Hur kändes det?

– Som att de kände mitt hjärta. De kände vad jag ville förmedla, och det betyder mycket.

Vilken roll dansen kommer ha framöver för Jon Henrik Fjällgren vet han inte än – först ska vinsten i ”Let’s dance” firas:

– Nu ska vi dansa tango på Grand Hotel, sedan får vi se.

Daniel Norberg lyckades charma svenska folket med sina danskunska­per hela vägen till final – men trots en lång ”Let’s dance”-resa föll komikern på målsnöret.

– Vi är helt slut, jättetrött­a men också väldigt glada, säger Daniel Norberg till TT och berättar om ögonblicke­t när resultatet presentera­de:

– Jag var helt kolugn, jag är ingen tävlingsmä­nniska. Och Jon och Katja är så värda vinsten. De är värda alla vinster i världen. Han har gjort en superutvec­kling och imponerat på många områden.

Men lite besviken är han trots allt.

– Ja, men jag är förvånansv­ärt glad, jag kan inte dansa bättre än vad jag gjorde i kväll så jag är nöjd.

 ?? Bild: JESSICA GOW ?? SEGERSKO. Jon Henrik Fjällgren och danspartne­rn Katja Luján Engelholm vann säsongens ”Let’s dance”.
Bild: JESSICA GOW SEGERSKO. Jon Henrik Fjällgren och danspartne­rn Katja Luján Engelholm vann säsongens ”Let’s dance”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden