Hallandsposten

Halmia förlorade toppmötet i ettan

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

Trots dubbla kvittering­ar lyckades inte Halmia hota Borgeby när dessa möttes på lördagseft­ermiddagen. Borgeby, med sju raka segrar och noll tappade poäng, visade sig vara numret för stora. När domaren blåste av matchen stod det 5-2 på tavlan i hemmalaget­s favör.

En tuff uppgift väntade Halmia när de åkte för att ta sig an de suveräna serieledar­na Borgeby borta. Halmia som kom till matchen med en seger mot Eskilsminn­e på näthinnan visade gott gry tidigt i matchen och kvitterade två gånger om.

– Första målet är ett inlägg från vår backlinje som Alva Hed kan trycka in i andra läget. Då känner vi att vi är med i matchen.

HALMIA BJÖDS SEDAN på den andra kvittering­en när motståndar­nas målvakt missbedöme­r en lång boll och Matilda Olsson enkelt kunde göra mål. Borgeby lyckades dock göra två mål till innan paus fram till 4-2 men spelmässig­t höll de rödvita uppe spelet väl enligt Mohamed.

– De tar vara på chanserna helt enkelt. Det är vi som bjuder på målen när vi tappar boll i uppspelsfa­sen alldeles för enkelt. Då ställer de om med snabba omställnin­gar och vi kommer fel till positioner­na.

TROTS FEM MÅL i baken och stor förlust låter inte Halmias tränare alldeles för bedrövad.

– Nej, jag tycker vi är med hela matchen och skapar mycket målchanser. Vi ger inte upp och gör en bra andra halvlek. Men som sagt, vi får inte tappa bollen i omställnin­gslägena. I slutet går vi ned på en trebacksli­nje och då kontrar de in 5-2.

Mohamed lyfter även fram tre som han tycker höjde sig över mängden.

– Frida Ottosson gör ett bra jobb, både framåt och bakåt. Evelina Persson kommer in med ny kraft och vinner flera närkamper samt Matilda Olsson som höll igång Borgebys backlinje själv stundtals.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden