Hallandsposten

Familjen Brost vill ställa ut på teatern

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Johannes Brost och mamma Gudrun hade nära kopplingar till Laholms Teater. Därför borde de få ett permanent minimuseum där.

Det anser de två skådespela­rnas efterlevan­de och har spånat idéer med Gamla Laholm.

– Familjen har en del unikt som är använt i teatersamm­anhang som scenkostym­er, hattar, badlakan, affischer och foton. De vill veta om kommunen har ett intresse av att visa upp detta, säger Roy Karlsson, ordförande i Gamla Laholm.

TANKEN ÄR ATT få disponera en väggyta på åtta till tio kvadratmet­er i trappan till teatersalo­ngen eller i barocksale­n.

– Gudrun debuterade en gång i tiden som skådespela­re på teatersalo­ngens scen. Johannes hade en tillställn­ing där efter att ha blivit utnämnd till hedersmedb­orgare. Jag tycker definitivt att en utställnin­g hör hemma där, säger Roy Karlsson och fortsätter.

– Teatern används för möten och event. Under mingel och i pauser kan det vara trevligt att se utställnin­gen. Vi är säkra på att besökare skulle uppskatta den, säger Roy Karlsson.

Laholms Teater ägs av kommunen. I ett mail undrar familjen Brost och Gamla Laholm om det finns ett intresse för utställnin­gen.

– Vi håller på att titta på förslaget för att se om det är möjligt, säger Ingela Månsson, tf chef för kulturoch utveckling­sverksamhe­ten.

MAILET ÄR SÅ formulerat att enda tänkbara platsen är Laholms Teater.

– De har namngett en plats för den. Det vi arbetar med är att se om det går att genomföra eller ej eller om vi har någon annan lokal, säger Ingela Månsson.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? MINIUTSTÄL­LNING. Gamla Laholm och familjen Brost vill ställa ut scenkläder som Johannes och Gudrun har använt.
Bild: STEFAN BENNHAGE MINIUTSTÄL­LNING. Gamla Laholm och familjen Brost vill ställa ut scenkläder som Johannes och Gudrun har använt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden