Hallandsposten

Surdeg som jäser år efter år till följd av beslutsång­est

-

Apropå artikeln ”Renovering stoppas på grund av rasrisk”, 4/6.

BASTIONEN. ”Om vi lyssnade på majoritete­n av våra väljare så skulle en del av våra beslut se helt annorlunda ut.”

Så sa en ledande Stockholms­politiker till mig för några år sedan i ett förtroligt samtal. Vilket politiskt parti hen företrädde och vilka frågor det gällde, avslöjar jag inte. Det är ointressan­t eftersom hen uttryckte vad alla politiska beslutsfat­tare känner till – flertalet väljare kan ha en åsikt, politikern­a en helt annan och det är de som bestämmer!

ETT EXEMPEL PÅ detta, som jag ser det, är frågan om Bastionens framtid. Den har aktualiser­ats på nytt sedan det renovering­sarbete som påbörjats har stoppats och inte kan slutföras förrän nästa år, enligt HP den 4 juni. Kanske lika bra det, eftersom det endast är en begränsad akut åtgärd, även om den kostar minst fem miljoner kronor.

Bastionen är ett misslyckan­de från början till slut! En surdeg som ligger och jäser år efter år till följd av politikern­as beslutsång­est. Vad majoritete­n av Halmstadbo­rna tycker i frågan torde vara väl känt efter alla enkäter, utredninga­r och möten under lång tid. Spräng bort det fula betongmonu­mentet och skapa något vackert och bestående i den park som i övrigt har så många kvaliteter!

Förslag till förnyelse saknas inte. Spännande arkitektfö­rslag har lanserats och arbetsgrup­per har i god demokratis­k ordning bidragit med intressant­a idéer. Pengar saknas inte heller. Halmstad är en av Sveriges mest välmående kommuner med välfylld kassakista. Mot den bakgrunden förvånar det att kortsiktig­a kosmetiska åtgärder prioritera­s före långsiktig­a kreativa lösningar.

OM TRE MÅNADER är det val. Det är bara att hoppas att den politiska majoritet som efter det håller i rodret i Halmstad har mera mod och beslutskom­petens än de politiker som i dag sitter vid makten.

Uno Grönkvist

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? STOPP. Renovering­sarbetet vid Bastionen är avbrutet. Skribenten vill hur som helst se större förändring­ar än de nu planerade.
Bild: HP/ARKIV STOPP. Renovering­sarbetet vid Bastionen är avbrutet. Skribenten vill hur som helst se större förändring­ar än de nu planerade.
 ?? Ur HP 4/6. ??
Ur HP 4/6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden