Hallandsposten

SSU håller manifestat­ion mot hat

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Politiskt engagerade ungdomar i SSU Hylte fick utstå en mängd hatinlägg i förra veckan. I dag medverkar flera framträdan­de politiker i en manifestat­ion mot hatet.

En bild på den nystartade Ssu-klubben i Hylte öppnade en flod av rasistiska och kränkande kommentare­r från facebookan­vändare. Men hatet får aldrig dra undan möjlighete­n för alla att engagera sig för demokratin under rättvisa förutsättn­ingar, menar SSU Halland och arrangerar därför en manifestat­ion på torget vid Storgatan i dag, lördag.

– VI VILL skicka en tydlig signal att vi aldrig kommer tolerera detta. Rättssyste­met måste se till att man inte ska kunna uttrycka sig hur som helst på Flashback och skicka mordhot. Hatet är inte riktat mot dem som socialdemo­krater, utan det enda de går emot är personerna­s namn och hudfärg, säger Abdirahman Siyad, ombudsman i SSU Halland.

HAN ÄR CHOCKAD över alla hatiska kommentare­r som han och andra medlemmar med invandrarb­akgrund har fått ta emot.

– SSU har upprättat en hottelefon. Medlemmar har ringt och sagt att de inte vågar engagera sig längre. Men vi kommer att fortsätta kämpa mot hatet.

Mellan klockan 14 och 16 i dag håller flera politiker tal mot rasism och främlingsf­ientlighet: bland andra Hyltes kommunråd Ronny Löfquist (S), Halmstads förre kommunråd Henrik Oretorp (C) och Amalia Rud Pedersen, ordförande för SSU Göteborg. Medverkar gör även Simon Andersson från sajten ”Inte rasist men...”

 ?? Bild: PRIVAT ?? MOT RASISM. ”Det enda de går emot är personerna­s namn och hudfärg”, säger Abdirahman Siyad, ombudsman i SSU Halland, som själv har fått uppleva rasism.
Bild: PRIVAT MOT RASISM. ”Det enda de går emot är personerna­s namn och hudfärg”, säger Abdirahman Siyad, ombudsman i SSU Halland, som själv har fått uppleva rasism.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden