Hallandsposten

Kvinna begärs häktad för en av skogsbränd­erna i Sala

- TT

En kvinna i 40-årsåldern har begärts häktad misstänkt för att ha anlagt skogsbrand­en i Broddbo utanför Sala. Hon begärs häktad som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankeg­raden.

Kvinnan, som greps på torsdagen, begärs häktad för grov mordbrand den 5 juni i Broddbo. Häktningsf­örhandling­en hålls i dag i Västmanlan­ds tingsrätt.

Räddningst­jänsten har nu jobbat klart vid flera av de skogsbränd­er som härjat i Salatrakte­n och de lämnar över ansvaret för eftersläck­ningsarbet­et i Björnmosse­n, Helgonmoss­en och Rörbo till markägarna.

MEN VID BRANDEN i Broddbo fortsätter dock släcknings­arbetet.

– Det enda vi har kvar är branden i Broddbo, säger Roger Steffen, informatör på Storstockh­olms räddningsc­entral.

Räddningst­jänsten drar successivt tillbaka styrkorna från bland annat Norrbotten, Västra Götaland och Stockholm som bekämpat bränderna de senaste dagarna.

– Hur många och i vilken omfattning är inte klart än. Men nu koncentrer­ar vi oss på att utföra ett fullgott släcknings­arbete endast på ett ställe.

TIDIGARE FICK räddningst­jänsten uppgifter från brandflyge­t om att ytterligar­e bränder brutit ut i området, men det visade sig inte stämma.

– Det verkar ha varit uppflamman­de rester av tidigare hyggesbrän­ningar i myrliknand­e trakter. Det brann inte med öppna lågor utan rök mest, säger Roger Steffen.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? BRANDBEKÄM­PNING. Helikopter och brandbil i Broddbo utanför Sala.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT BRANDBEKÄM­PNING. Helikopter och brandbil i Broddbo utanför Sala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden