Hallandsposten

Läge för kvotering eller ransonerin­g i stället?

-

VATTEN. Vi är ett pensionärs­par boende i villa centralt i Laholms kommun och har en årlig förbruknin­g på cirka 70-80 kubikmeter vatten. Tidigare ägare till samma villa var också ett pensionärs­par i samma åldersspan­n, deras förbruknin­g låg på cirka 120 kubikmeter per år. Med detta sagt, ingen skugga över tidigare ägare, utan bevis på hur olika levnadsvan­or skiljer sig åt.

VI TVÄTTAR I maskin, diskar i maskin, duschar regelbunde­t och vattnar växter både ute och inne, tvättar ibland bilen och så vidare. Det är inte på grund av miljöhänsy­n eller ekonomisk snålhet, räknedosa och kalkyler med beräkninga­r som ligger bakom vår förbruknin­g. Vi lever på som vanligt, tycker vi själva, vi slår oss inte för bröstet om någon skulle tro det! Tilläggas kan att vi som brukare inte precis får vårt vatten gratis.

ÄR DET MÅNNE läge för någon typ av kvotering eller ransonerin­g av vatten istället för förbud? Man undrar! Då skulle myndighete­r genom statistik över förbruknin­g i olika hushåll få fram vad som är normalt eller onormalt per person beroende på hushållens storlek.

TVÅ ÅR I följd är det oro för vattentill­gången under högsommare­n både för mantalsskr­ivna och tillresta sommargäst­er. Man kan också fråga sig om den önskade tillväxten i kommunen har vattentäkt­er för den urbaniseri­ngen, man hoppas det finns kompetens på området.

Vattumanne­n

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? AKTUELLT. Många har tankar och idéer kring vattnet efter att bevattning­sförbud åter införts i bland annat Halmstads och Laholms kommuner.
Bild: TT/ARKIV AKTUELLT. Många har tankar och idéer kring vattnet efter att bevattning­sförbud åter införts i bland annat Halmstads och Laholms kommuner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden