Hallandsposten

Det enda som troligtvis har effekt är att införa nya taxor för vattnet

-

VATTEN. Jag har läst en del artiklar, och jag vill ge min syn på detta med bevattning­sförbudet.

Är det någon av tjänstemän­nen om har funderat på att folk kanske medvetet har fyllt sina pooler tidigare i år, så att de slipper vara ”sent ute” som förra året när bevattning­sförbudet började gälla?

ALLA HAR NOG bara gått och väntat på att ett nytt förbud skulle börja gälla, och för att slippa stå utan pool (eller grön gräsmatta) så gäller det att passa på innan det är för sent.

Det enda som troligtvis har effekt är att införa nya taxor. Jag tänker att man betalar ett grundpris (beroende på antal människor i fastighete­n) upp till en viss mängd vatten varje månad, och om man går över den mängden så kostar det betydligt mer.

Man borde kunna ha en fastställd årsförbruk­ning, och sedan dela den på 12 månader så får man fram en förbruknin­gsmängd som är rimlig för alla hushåll.

Men kostnaden för vattnet är i grund och botten för lågt, för det känns väl inte rimligt att folk skall ha råd att duscha 30 minuter varje dag?

SÅ JAG FÖRESLÅR att ni höjer priset på vatten, och inför ett grundpris på vatten och en annan taxa om man förbrukar mer än vad man får.

Observera att den andra taxan måste vara mycket högre, för annars har det inte så stor effekt.

Mange Nilsson

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden