Hallandsposten

Det var ju väldigt fint att jag fick chansen

- MALIN ROCKSTRÖM

Ett par av mina bästa vänner ska gifta sig i sommar och nu har vi haft möhippa! En dunderdag i maj. Det var en glad blivande brud och ett härligt gäng som besökte vackra Håkesgård, åt gott och målade i utomhuset. Därefter åkte vi på danskurs.

Så här i efterhand så var det nog bara jag i sällskapet som faktiskt behövde en kurs så det var ju väldigt fint att jag fick chansen.

TROTS ATT JAG

Oavsett musiken så ska jag tolka denna dans och göra den till min. Snart kommer varenda dansgolv koka av trendig maliniansk conga.

är skapligt musikalisk och allt sånt där så är hela dansgrejen ett mysterium för mig. Rytm i kroppen, steg och att jag som kvinna ska låta en man föra mig hit och dit. Det går icke. Jag har ändå försökt svinmånga gånger. Buggkurs, jazzdans och aerobics i mellanstad­iet, salsa på högstadiet och hundrazilj­oner besök på diverse dansgolv.

För länge länge sedan måste jag tyckt att det var kul eftersom jag så ihärdigt fortsatte försöka bygga mig någon slags baskunskap. Men det enda jag är säker på är att salsainstr­uktören som uppriktigt undrade om jag var steloperer­ad eller hade problem med höfterna förmodlige­n bidrog till att lite av roligheten avtog.

Han hade ju rätt den jäkeln, att luta sig från sida till sida och ibland fladdra till med armarna är inte dans, det är någon form av anfall. Förutom stelheten så är det just armarna som är problemet. Aldrig är de där de borde vara och de lyder helt enkelt inte.

ÅTER TILL MÖHIPPAN.

Vi hade en jättebra salsainstr­uktör som satte fart på oss allihop. I en timma stirrade jag helt ogenerad på hans rumpa för att försöka knäcka koden. Svetten rann och brösten skuttade gång på gång ur bh:n. Till saken hör att framsidan av min kropp för närvarande pryds av en ganska stor mage som det bor någon i, och någon ville också dansa.

Det ryckte och slet i mitt inre medan jag försökte cha-cha-cha-a på rätt ställe och klappa händer när alla andra gjorde det. Vid ett fåtal tillfällen släppte jag instruktör­ens baksida med blicken och tittade upp på mig själv i den stora spegeln framför mig. Jag har aldrig känt mig så himla mycket motsatsen till sensuell.

I SLUTET AV

timmen dansade vi conga. En dans för mig! Instruktör­en visade hur vi skulle vara avslappnad­e i armarna och det enda jag kunde tänka på var nästa gång jag ska upp på ett dansgolv. Oavsett musiken så ska jag tolka denna dans och göra den till min. Snart kommer varenda dansgolv koka av trendig maliniansk conga. Folk kommer dansa ut på gator och torg och hylla mig som en stor inspiratör. Mitt i allt ska jag stå, med armar som fladdrar i solen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden