Hallandsposten

HIBK landade önsketräna­ren

- LINDA WEINSTOCK

Halmstad IBK var och nosade på en kvalplats till allsvenska­n under fjolårssäs­ongen. Nu får spelarna en ny chans att nå kval till näst högsta division tillsamman­s med en ny tränare.

Francisco Haraldsson. Det är Halmstad IBK:S nya tränare på herrsidan.

– Han är bekant sedan tidigare och jag har försökt att få hit honom i två-tre år nu, säger Halmstad innebandyk­lubbs sportchef Kim Karlsson.

FRANCISCO HARALDSSON TAR klivet från Jönköping IK:S Jas-lag men har erfarenhet­er från tränarjobb seniornivå i Jönköpings­laget Hovslätt. Kontraktet är skrivet på tre år. – Tanken är att vi ska bygga långsiktig­t med Francisco. Han kommer in med ny energi och ny glädje i laget och vi tror och hoppas att han ska kunna ta truppen till nästa nivå, säger Karlsson.

– Det känns som ett gångbart antal år för att Francisco ska kunna acklimatis­era sig, både till klubben och till staden.

Karlsson sticker också ut näsan när han pratar om det långsiktig­a målet för innebandyk­lubben.

– På sikt vill vi så klart utmana Warberg om vem som är bäst i Halland, säger Karlsson.

FÖRUTOM EN NY tränare har Halmstad IBK också gjort klart med ett nyförvärv. Det är snart 20-åriga Axel Månsson som kritat på för två år i klubben.

– Han är precis en sådan typ av spelare som jag har försökt att hitta. Han är en yngre spelare kring 20 år och en sådan spelare som man kan bygga ett lag runt på sikt, säger Karlsson och fortsätter:

– Axel har rutin från division 1-spel med Palmstaden men höll under fjolåret till i Kustens IF.

Halmstad IBK får dessutom behålla hela truppen från den gångna säsongen vilket innebär en sund blandning av gammalt och rutinerat och ungt och nytt.

– Vi har bevisat att vi har en trupp som kan slå vilket lag som helst i serien, samtidigt har vi också visat att vem som helst kan slå oss, säger Karlsson och fortsätter:

– Men nu har vi breddat spetsen för att kunna ta klivet till nästa nivå och vår dominanta förstakedj­a kommer att få hjälp av fler produceran­de femmor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden