Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Först Paris och seger i Prix d’amerique – sedan start i Jämtlands Stora Pris!

Ja, Östersund-travet är en vinnare tack vare att Readly Express startar.

Jag är helt inne på att Readly Express kommer att dra mycket folk, att han är väl förberedd och bara är bäst.

Men, det finns lika många teorier som det finns travtränar­e. Jag läste att Stefan Melander tror att Readly Express på sin höjd är femma på lördag. Love Matters, Volstead, Charrua Forlan och Heavy Sound är före i mål – mest för att Timo Nurmos ikon ska få ett lugnt lopp bak i kön ...

Jag är av motsatt uppfattnin­g. Timo Nurmos siktar på seger både i Östersund och i Boden nästkomman­de lördag. 700 000 respektive en miljon kronor blir det om det går vägen.

Betäcka och tävla

En del hästar blir nedsatta rent tävlingsmä­ssigt av att betäcka och tävla samtidigt. Andra blir det inte.

Så därför ska det bli intressant att se hur Readly Express agerar i Östersund och i Boden. Nu tror jag att Timo Nurmos har bra koll på det, så därför väljer han den här matchninge­n efter att ha stått över Elitloppet.

Min andra spik denna sportsligt spännande lördagen blir Volnik du Kras. Jag såg Alessandr0 Gocciadoro­s 4-årige Varenne-son vinna under Elitloppsh­elgen och jag har sett loppet ett par gånger till på Atg-live och det var en mäktig insats. Nu är inte motståndet lika hårt och mannen i gult lär köra lika offensivt nu som han gjorde på Solvalla och tidigare på Vermo.

De två singelstre­cken är i de två avslutande avdelninga­rna, så fram tills dess bör jag ha fem rätt.

Grattis till Kalmar

I onsdags avgjordes V86 på Kalmar. Jag vann med Mulligan efter ett starkt avslut och nu är nästa uppgift V75 på Kalmar under midsommarh­elgen.

Över 4200 åskådare följde V86-tävlingarn­a och det spelades för 35,3 miljoner. Helt fantastisk­t – men inte förvånande då Kalmar gör mycket för sin publik!

I övrigt; Twister Bi är min vinnare av Oslo Grand Prix på söndag – ja, Bjerke bjuder också på V75!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden