Hallandsposten

Solgården

NU ÄR OMBYGGNADE­N ÄNTLIGEN KLAR – ÅTMINSTONE NÄSTAN

-

Det har byggts, hamrats och spikats sedan i januari i år och nu är bygget i princip helt klart. Nya Solgården är redo för ytterligar­e en pangsommar vid havet. – Det är en wowkänsla! säger Andrea Hanné, marknadsch­ef på Hotel Tylösand.

Arkitekten bakom utseendet är Kay Linghoff, och Åsa Gessle har haft en hel del fingrar med i designen. Det stora bygget är klart men det ska piffas till något extra de kommande veckorna.

– Det känns otroligt bra att vi kan erbjuda våra gäster den här nya delen. Vi har byggt om väldigt mycket och nu har vi förlängt säsongen utomhus för våra besökare, säger Andrea Hanné, marknadsch­ef på Hotel Tylösand.

Scenen, som inskaffade­s förra året, har hotellet inte gjort så myck- et med men däremot har miljön runt om fått sig en rejäl remake.

– Till höger om scenen har vi byggt en helt ny bar, Solgårdsba­ren, och den är mycket större nu än tidigare. Dessutom finns det en loungedel vid sidan om och andra sittplatse­r bredvid, säger Andrea.

TERASSAVDE­LNINGEN där matgäster sitter har fått nytt golv, väggar, tak och glas. Det är ett skjutbart tak och glasfönste­r, så vid varma dagar går det att öppna upp helt och hållet.

– Vi vill fortfarand­e bevara sommarkäns­lan, även om man sitter och äter i matdelen. Men man ska också kunna sitta här vid kallare dagar, därför har vi valt att ha skjutbart tak och även väggar och fönster, säger Andrea.

Den röda tråden i hela projektet är att det ska vara en rumskänsla, och förlänga säsongen utomhus för besökarna. Vad som inte är på plats ännu är en stor duk som skyddar mot väder och vind från den nya Solgårdsba­ren till delen på andra sidan där gästerna sitter och äter.

 ??  ?? NY TILLBYGGNA­D. Här är utsikten från den helt nya delen Titus terass.
NY TILLBYGGNA­D. Här är utsikten från den helt nya delen Titus terass.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden