Hallandsposten

Känd profil till konsert i Snöstorp

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

På söndag är det konsert i Snöstorps kyrka. Det står mycket musik på schemat och dessutom kommer Mark Levengood att finnas på plats för att vara recitatör av dikten ”Förklädd Gud” av Hjalmar Gullberg.

Det blir två konserter i Snöstorps kyrka på söndag, en på eftermidda­gen och en på kvällen. Det blir en timme med både solosång, diktläsnin­g och annan musik. Det blir dels dikt av Hjalmar Gullberg och musik av Lars-erik Larsson.

NÅGOT SOM STICKER ut är att Mark Levengood ska vara på plats.

– Jag ville att Mark skulle vara den som läste dikten ”Förklädd Gud” av Hjalmar Gullberg, alltså vara recitatör. Han läser ett stycke i taget och sen sjungs styckena ut, säger Göran Persson, dirigent. Men hur kommer det sig att just Mark Levengood kommer?

– Jag tyckte att han skulle passa så bra, och han var väldigt positivt inställd till det och det är såklart jätterolig­t. Han har varit recitatör förr så det kommer bli perfekt, säger Göran.

Solister som medverkar på konsertern­a är Nina Ewald, som är en sångerska med utbildning från operaprogr­ammet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

DEN ANDRE SÅNGAREN som medverkar är Pär Nilsén, som är bosatt i Jönköping men tillbringa­r somrarna i Haverdal. Han examinerad­es från operalinje­n vid Högskolan för scen och musik i Göteborg som lyrisk baryton.

– Sedan har vi även Christophe Liabäck som är uppvuxen i Halmstad och som är soloklarin­ettist. Han kommer medverka under konserten innan ”Förklädd Gud” kommer att läsas upp, säger Göran Persson.

Fler som ska vara med är kören Cappella Snöstorp och stråkorkes­tern Camerata Nordica.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden