Hallandsposten

Inget pris till Malin Eirefelt

- MARTIN ÖRTEGREN kulturnoje@hallandspo­sten.se

När vinnaren av utmärkelse­n årets stilist 2017 tillkännag­avs var det inte den förre detta HN och Hp-medarbetar­en Malin Eirefelts namn som ropades ut.

Malin Eirefelt var nominerad av facktidnin­gen Journalist­en till priset som årets stilist 2017, för sitt arbete som kultur- och nöjesredak­tör på HN och HP. När vinnaren presentera­des var det Jenny Telemans namn som läste upp. Vinnaren arbetar på Sveriges Radio.

– Det känns inte bittert överhuvudt­aget. Jag är så sjukt stolt över att få vara i det här gänget. De andra nominerade är så bra och juryn är så bra. Det fanns inte ens i min värld att jag skulle vara nominerad, säger Malin Eirefelt och fortsätter berätta om middagen som hölls på Den Gyldene freden i Gamla stan;

– Det var så nervöst att vara här bland så mycket eminent folk. Jag tänkte: ”vad jag gör här?! Det är så sjukt.” Juryn sa att det aldrig varit så här jämnt någonsin.

Juryn bestod av kulturjour­nalist Ulrika Knutson, språkvetar­en Patrik Hadenius, Journalist­ens chefredakt­ör Helena Giertta och redaktions­chef Qia Rindevall.

I nominering­en för Malins del stod bland annat: ”Nyfikenhet på människor, samhället och tidsandan präglar Malin Eirefelts suveränt stilsäkra reportage. Språket är rakt på sak.”

 ?? Bild: PRIVAT ?? LOTTLÖS. Det slutade vid en nominering för den förre detta HN och Hp–medarbetar­en Malin Eirefelt till priset som årets stilist 2017.
Bild: PRIVAT LOTTLÖS. Det slutade vid en nominering för den förre detta HN och Hp–medarbetar­en Malin Eirefelt till priset som årets stilist 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden