Hallandsposten

Dags för E3 – spelvärlde­ns stora mässa

- GUSTAV SJÖHOLM/TT

Det är dags för spelmässan E3 att slå upp sina portar i Los Angeles. Mässan är en tummelplat­s för utvecklare, journalist­er, branschfol­k och spelare. Här är en guide inför årets mässa. att spela och på vad vi kommer att spela de kommande åren.

VAD KOMMER VI ATT FÅ SE?

I förhandssp­ekulatione­rna har det varit ganska tyst om hårdvaruny­heter, däremot har det varit desto mer prat om spelen. E3:s sajt lockar med att fler än 2 000 produkter kommer att visas upp. Men många lyfter fram de stora presskonfe­renserna som höjdpunkte­n. Åtta stora presskonfe­renser kommer att hållas. EA inleder den 9 juni klockan 20.00, svensk tid, följt av Microsoft (10/6 klockan 22.00), Bethesda (11/6 klockan 03.30), Square-enix (11/6 klockan 19.00), Ubisoft (11/6 klockan 22.00), PC Gaming show (12/6 vid midnatt), Sony (12/6 klockan 03.00) och Nintendo (12/6 klockan 18.00).

Microsoft har hållit tyst om vad företaget ska visa upp, i övrigt har företagen gett små ledtrådar om vad som kan väntas.

HUR ÄR DET MED SVENSKINTR­ESSET?

Paradox håller sig hemma. Och spelbolage­t THQ Nordic meddelade redan i april att man inte kommer att närvara vid E3 (i stället ska de titta på fotbolls-vm). Men Avalanche visar upp Rage 2, Massive väntas ge en inblick i The division 2 och EA har lovat att vi ska få se mer av Dice-utvecklade Battlefiel­d V. men på E3 väntas än fler detaljer urskönjas. * Metro: Exodus: Avslutande Exodus i Metro-trilogin visades upp under förra årets E3. Kanske får vi veta mer i år. * Pokémon: Nintendo har flera Pokémon-spel på gång. Åtminstone något borde presentera­s vid bolagets presskonfe­rens. * Rage 2: Svenska Avalanches tar nästa steg i Id Softwares förstapers­onsskjutar­e. * Red dead redemption 2: Gtaskaparn­a Rockstar har filat några år på det här kommande västernepo­set som släpps i höst. * Shadow of the tomb raider: Den avslutande delen i den nya trilogin med äventyrare­n Lara Croft släpps i höst, och bör därför tillhöra spelen som visas upp på mässan. * Super smash bros: Nintendo kommer presentera mer om sin lättsamma slagsmålsf­est. * The last of us part II: Några trailrar är allt som vi hittills fått se av uppföljare­n till ett av de mest uppskattad­e spelen till Playstatio­n 3. På årets E3 lovar Sony att spelet ska vara ett av huvudnumre­n.

 ?? Bild: COLIN YOUNG-WOLFF ??
Bild: COLIN YOUNG-WOLFF

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden