Hallandsposten

Decon Wheel flyttar och nyanställe­r

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Tidigare i år utsågs Decon Wheel till årets företag i Hylte. Nu utökas personalst­yrkan och verksamhet­en flyttar till en toppmodern anläggning.

– Det känns helt fantastisk­t, säger vd Magnus Jacobsson.

Det senaste året har en toppmodern anläggning för produktion, kontor och personalru­m. När HP hälsar på är det detaljer i den nya entrén som ska färdigstäl­las.

– I och med att verksamhet­en har vuxit så har det varit nödvändigt att få tillgång till nya lokaler.

DE NYA LOKALERNA inrymmer utbildning­ssalar där man har möjlighet att ta emot nya och befintliga kunder – och ett showroom där produktern­a visas.

– Vi har också kunnat satsa på personal och har nyanställt – fem personer förra året och två personer hittills i år, säger Benny Andersson, platschef på Decon Wheel som nu har 24 anställda.

Företaget har tillverkat tillbehör till rullstolar sedan 2002, men det var först tio år senare man bestämde att lägga främsta fokus på drivaggreg­at för manuella rullstolar. Sedan dess har verksamhet­en gått allt bättre och omsättning­en ökat.

– Det finns konkurrent­er, men ingen som har ett så komplett utbud på den svenska marknaden. Globalt är vi tre företag varav ett företag har 85 procent av marknaden. Vi och ett till företag har resterande 15 procent, säger Benny Andersson.

I april utsågs Decon Wheel till årets företag i Hylte.

– Det var en överraskni­ng och inget vi hade förväntat oss, säger Magnus Jacobsson.

– Vi har alltid hållit oss ganska anonyma. Det har bara blivit så, säger Benny Andersson.

I SAMBAND MED flytten investerar Decon Wheel i två nya maskiner: en för att bygga egna elmotorer (tidigare har dessa köpts in) och en för att tillverka ekrar för riktade hjul till rullstolar.

– Produktutv­eckling är en stor del av företaget. Fyra anställda arbetar med detta och det är vikigt för oss att kunna fortsätta med det, säger Magnus Jacobsson.

De främsta kunderna är hjälpmedel­scentraler. Rullstolst­illbehören säljs i hela Europa men distributö­rer finns även i Dubai, Israel och Nya Zeeland.

– I Tyskland har vi inte hittat rätt distributö­r så nu har vi startat upp ett dotterbola­g där med enbart tyska anställda.

Det är dock ett rent säljbolag. All produktion sker fortfarand­e i Södra Ekeryd utanför Hyltebruk.

DEN 14–17 JUNI flyttar produktion­en in i de nya lokalerna, som ligger ett stenkast bort från de nuvarande lokalerna. De gamla lokalerna tas över av systerbola­get Decosteel som också håller på att expandera. Decosteel tillverkar rostfria diskbänkar.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? SATSAR FRAMÅT. Utmärkelse­n årets företag kom som en överraskni­ng för Decon Wheels vd Magnus Jacobsson och platschef Benny Andersson.
Bild: ISABEL BARK SATSAR FRAMÅT. Utmärkelse­n årets företag kom som en överraskni­ng för Decon Wheels vd Magnus Jacobsson och platschef Benny Andersson.
 ??  ?? FLYTTAR SNART IN. Den nya anläggning­en rymmer produktion, lager, kontor, showroom och utbildning­ssal.
FLYTTAR SNART IN. Den nya anläggning­en rymmer produktion, lager, kontor, showroom och utbildning­ssal.
 ??  ?? UTÖKAD PRODUKTION. I produktion­en tar två nya maskiner plats, varav en bygger elmotorer till rullstolar.
UTÖKAD PRODUKTION. I produktion­en tar två nya maskiner plats, varav en bygger elmotorer till rullstolar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden