Hallandsposten

Bygdeskola­n suddar ”bygde” ur namnet

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Hasslövs bygdeskola stryker bygden ur namnet. Från och med nästa läsår ska friskolan rätt och slätt heta Hasslövs skola.

Onsdag 13 juni är det sommarlovs­avslutning för sista gången på Hasslövs bygdeskola. Eleverna som kommer tillbaka till hösten gör det till Hasslövs skola.

– Nytänk, säger Veronica Svensson, tillförord­nad rektor och ordförande i den ideella föreningen som driver F–6-skolan, om vad som ligger bakom namnbytet.

– Vi tänker att skolan är mer än bara till för Hasslövsba­rnen. ”Bygde” är både positivt och negativt att ha i namnet. En del tror kanske att den bara är till för barn i bygden, säger Veronica Svensson.

SKOLAN FÅR DÄRMED tillbaka sitt tidigare namn, från tiden innan föreningen tog över verksamhet­en från kommunen för 16 år sedan.

– Det nya namnet är kanske lite vanligt, alla skolor heter så, men det gick igenom på medlemsmöt­et och alla var helt eniga, säger Veronica Svensson.

Nu ska en ny logotyp tas fram.

I STADGARNA HAR det förtydliga­ts att föreningen numera också bedriver förskola och att det nära samarbetet med Hasslövs byalag ska fortsätta även när byalagets plats i styrelsen står vakant. Byalaget har haft svårt att tillsätta platsen, men kommer att hållas underrätta­de om vad som händer i verksamhet­en.

– Vi har fullt på förskolan till hösten, som det ser ut nu. Alla 15 platser är tecknade. Det är trevligt och positivt för hela skolan, säger Veronica Svensson.

Däremot finns det inga nya besked i jakten på en ny rektor.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? LÅT INTE STÅ. Hasslövs bygdeskola ska i sommar skruva ner den gamla svarta tavlan-skylten och sätta upp en ny med det nya namnet Hasslövs skola.
Bild: JONATAN GERNES LÅT INTE STÅ. Hasslövs bygdeskola ska i sommar skruva ner den gamla svarta tavlan-skylten och sätta upp en ny med det nya namnet Hasslövs skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden