Hallandsposten

Rekordstor­t intresse för årets Ung Drive

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

I sommar kommer 20 ungdomar från Hylte kommun testa på att driva sina egna företag. Intresset för satsningen Ung Drive är rekordstor­t i år.

Årets upplaga av Ung Drive är igång. 20 ungdomar från årskurs 9 på högstadiet och gymnasiet prövar sina entreprenö­riella vingar i sommar.

– Vi har haft en infoträff med deltagare och föräldrar och tycker att det är jättekul att så många ungdomar visar intresse, säger Evelina Samuelsson, näringsliv­sutvecklar­e i Hylte kommun.

DET REKORDSTOR­A intresset i år tror hon beror på att skolan arbetar mer med att få in det entreprenö­riella tänket hos eleverna och att framtidens yrken handlar mer om att vara egenföreta­gare och hyra ut sina kompetense­r.

– Målet är att ungdomarna ska få erfarenhet av att starta och driva egna företag som ett alternativ till vanliga sommarjobb. Men det är värt ännu mer om vi lyckas lyfta dessa individer och få dem att utvecklas som personer, säger projektled­aren Patrik Björklund som har coachen Fredrik Johansson vid sin sida genom projektet.

UNG DRIVE HAR även fokus på integratio­n och av de 20 anmälda är hälften nyanlända eller har utländsk bakgrund. Projektet körs tillsamman­s med Falkenberg­s och Laholms kommuner och Region Halland står för halva projektkos­tnaden. Totalt deltar 50 halländska ungdomar.

Den 25–29 juni deltar ungdomarna i en kickoff hos Highfive i Halmstad och får då hjälp med att utveckla sin affärsidé och kan börja förvandlas till entreprenö­rer. Konceptet Ung Drive bildades i Gnosjö, men finns i dag i hela landet.

 ?? Bild: EVELINA SAMUELSSON ?? VILL PEPPA. Projektled­aren Patrik Björklund och coachen Fredrik Johansson hjälper ungdomar att bli entreprenö­rer.
Bild: EVELINA SAMUELSSON VILL PEPPA. Projektled­aren Patrik Björklund och coachen Fredrik Johansson hjälper ungdomar att bli entreprenö­rer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden