Hallandsposten

Vallås invaderat av irriterand­e flugor

HALMSTAD: Vallåsborn­a har drabbats av en fluginvasi­on, i år verkar den vara värre än vanligt. Vad den beror på vet man inte för tillfället.

-

Flugor har den senaste tiden besvärat boende på Vallås. På en dag smällde Anette Carlsson ihjäl 40–50 flugor inne i sin villa. Utomhus är situatione­n än värre.

”Jag tror aldrig att jag har upplevt så många flugor.”

ANETTE CARLSSON

– Vi vill inte sitta ute. Så fort man sätter sig på altanen får man slåss med flugorna, säger Anette Carlsson.

Hon bor i en villa på Vallås och lade först märke till flugorna när hon bjöd in gäster i början av juni.

– Jag tror aldrig att jag har upplevt så många flugor. Vi fick kolla varenda tugga, säger hon och berättar att fler är drabbade.

– Dagen efter var vi hemma hos ett par i en annan del av Vallås och det var samma sak där.

Grannen på andra sidan gatan har hängt upp en flugfångar­e i trädgården och Anette Carlsson visar hur ett tjockt lager av de oönskade insekterna ligger och flyter i den vätskefyll­da påsen.

– Det är väl en fem–sju centimeter och den har hängt där i en vecka, säger Anette som nu också rustat hemmet med smällor och fällor.

TORE HULTQVIST, ordförande i Vallås villafören­ing, är även han väl bekant med problemati­ken. De senaste veckorna har föreningen fått rapporter om flugbesvär från medlemmar över hela området.

– Det har varit fluginvasi­on. Väldigt många har anmält det här.

– Man undrar varifrån de kommer. Vi kan inte peka ut någon skyldig men vi önskar att man tar reda på detta.

 ??  ?? OÖNSKADE GÄSTER. På en vecka har en hel del flugor gått i grannens fälla, berättar Vallåsbon Anette Carlsson. Även de flugfångar­e som hon själv skaffat har börjat fyllas.
OÖNSKADE GÄSTER. På en vecka har en hel del flugor gått i grannens fälla, berättar Vallåsbon Anette Carlsson. Även de flugfångar­e som hon själv skaffat har börjat fyllas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden