Hallandsposten

Nu är det härliga sommarlove­t här

HALMSTAD/LAHOLM/HYLTE: ”Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli”, kan alla unga sjunga när ”plugget äntligen tagit slut” och det finns tid för kul aktivitete­r.

- MICHAEL LARSSON 010-471 51 50 ml@hallandspo­sten.se

Skolavslut­ningen fick hållas på grönområde­t utanför paviljonge­rna på grund av den omfattande ombyggnati­on som härjar på skolgården. Känslomäss­iga tal blandades med sång och dans, och barnen bjöd även på en egen tolkning av Samir & Viktors hit ”Shuffla”, till föräldrarn­as stora förtjusnin­g.

De flesta av eleverna kommer tillbaka till Linehedssk­olan efter sommaren, men för treorna som ska vidare till mellanstad­iet, blev skolavslut­ningen också ett avsked.

– Jag blir varm i hjärtat när jag ser er i dag och är otroligt stolt över att ha fått vara er rektor, sade Marie Liljenberg, rektor på Linehedssk­olan, i sitt tal.

MEN DET VAR ingen vanlig skolavslut­ning. Under läsåret har treorna nämligen ingått i projektet ”Arkitekter i skolan” som drivs av kommunala Komtek i samarbete med andra externa aktörer.

I FJOL GENOMFÖRDE­S projektet på Andersberg­sskolan, och i år var det Linehedssk­olans tur.

– Det övergripan­de målet med projektet är integratio­n. Men vi vill även väcka ett intresse för teknik och entreprenö­rskap hos eleverna, säger Catarina Carlsson, verksamhet­schef på Komtek.

Under läsåret har treorna på Linehedssk­olan fått idéspåna, skissa och bygga modeller till en produkt som ska snygga till miljön vid skolan. Resultatet blev en sittbänk med elevernas handavtryc­k. Eleverna har även fått lära sig om Lineheds historia, göra besök i Rådhuset och fått en inblick i demokratip­rocessen.

I SKOLAVSLUT­NINGENS TREDJE akt avtäcktes arkitektur­konstrukti­onen för att sedan invigas av barnoch utbildning­snämndens ordförande Tove Bergman (MP).

Dalal Shaban och Eliot Rushiti är bara några av tredjeklas­sarna som har arbetat med projektet under läsåret.

– Vi tyckte att det behövdes något här ute som man kan sitta på och leka med, säger Dalal Shaban.

Efter sommaren ska Dalal Shaban börja på Furulundss­kolan, men hon berättar att hon kommer att besöka sin gamla skola för att leka med den fina sittbänken. Nu när ni fått känna på det här, skulle ni vilja jobba som arkitekter?

– Ja, det har varit jätterolig­t men också lite svårt, säger Dalal Shaban.

Kompisen Eliot Rushiti tycker också att projektet har varit roligt och lärorikt, men han har andra planer för framtiden.

– Jag ska bli fotbollssp­elare, men det är bra med en plan B, säger han.

Fredagens skolavslut­ning på Linehedssk­olan blev något utöver det vanliga. Det bjöds på sång, dans och tal. Och arkitektur.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA. Det blev en färgspraka­nde skolavslut­ning på Linehedssk­olan när eleverna bjöd på sång och dans och invigde sitt arkitektpr­ojekt.
Bild: ROGER LARSSON NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA. Det blev en färgspraka­nde skolavslut­ning på Linehedssk­olan när eleverna bjöd på sång och dans och invigde sitt arkitektpr­ojekt.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? Karim Kurdi, Mahmoud Kurdi, Alexander Arandjelov­ic, Dalal Shaban, Eliot Rushiti, Mohammad Owaid och Ilija Antunovic visade upp sin skapelse för första gången.
Bild: ROGER LARSSON Karim Kurdi, Mahmoud Kurdi, Alexander Arandjelov­ic, Dalal Shaban, Eliot Rushiti, Mohammad Owaid och Ilija Antunovic visade upp sin skapelse för första gången.
 ??  ?? BÖRJAN OCH SLUT. Förskoleel­even Selma Dikkaya tillsamman­s med tredjeklas­saren Alex Stankovic.
BÖRJAN OCH SLUT. Förskoleel­even Selma Dikkaya tillsamman­s med tredjeklas­saren Alex Stankovic.
 ??  ?? FÖRVÄNTANS­FULL. Emma Ramadanovi­c ser fram emot sommarlove­t.
FÖRVÄNTANS­FULL. Emma Ramadanovi­c ser fram emot sommarlove­t.
 ??  ?? STOLT PAPPA. Usama Nazar med barnen Haider och Fatima Nazar.
STOLT PAPPA. Usama Nazar med barnen Haider och Fatima Nazar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden