Hallandsposten

Fajerson har sagt upp sig

- JONATAN GERNES

Charlotte Fajerson har sagt upp sig som kommunens stadsträdg­årdsmästar­e. Efter fem år i Laholm går hon vidare till en liknande tjänst i Landskrona.

–Jag känner att jag har större möjlighete­r att jobba utifrån den utbildning jag har som landskapsa­rkitekt i Landskrona kommun, säger Charlotte Fajerson.

Hon gör sin sista arbetsdag i Laholm 27 juni. Bosatt i Helsingbor­g får Charlotte Fajerson också kortare pendlingsv­äg när hon byter arbetsplat­s söderut.

Med i vågskålen när hon sade upp sig i våras, före planerings­chefen Erland Björkman som nu blir kommunchef, fanns också den pågående omorganisa­tionen i Laholms kommun.

– Min tjänst flyttas till driftenhet­en och det blir vissa förändring­ar. Man håller på att jobba med en annons för att hitta rätt person, men det tar tid eftersom den nya driftschef­en inte är på plats, säger Fajerson.

Stadsträdg­årdsmästar­en beskriver sina fem år i Laholm som lärorika och spännande. Som ansvarig för offentliga miljöer har hon varit delaktig i allt från nya lekplatser och hundrastgå­rdar till badräcken och Apotekarel­unden.

– Tätortspro­jekten jag hållit i har varit fantastisk­t roliga att jobba med, tillsamman­s med byalagen och de människor som är engagerade i byarna. Det växer en stolthet i dem att de lever på rätt ställe i landet, säger Charlotte Fajerson.

Nu återstår tre tätorter: Skottorp, Lilla Tjärby och Ysby.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? LÄMNAR LAHOLM. Charlotte Fajerson slutar efter fem år som stadsträdg­årdsmästar­e i Laholms kommun.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N LÄMNAR LAHOLM. Charlotte Fajerson slutar efter fem år som stadsträdg­årdsmästar­e i Laholms kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden