Hallandsposten

Många roliga aktivitete­r för unga på sommarlove­t

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Sommarlov på hemmaplan kan bli ett äventyr för barn och ungdomar. Alla ges chansen att under tio veckor gratis prova på olika aktivitete­r.

Vad sägs om biofilmen School of Rock utomhus en julikväll, paintball i Hjörnered, boxningsku­rs, simskola och teckning för att bara nämna något ur programmet.

– Vi hoppas att många nappar. I år har vi lite fler programpun­kter att erbjuda än tidigare år, säger Kalle Hansson, fritidsled­are.

UNG SOMMAR PLANERAS av fritidsled­arna i Laholm och med på tåget är tolv föreningar och verksamhet­er som erbjuder unga att prova sporter och andra aktivitete­r.

– Tanken är att barn ska ha en bra sommar och gärna få upp ögonen för roliga aktivitete­r. Kanske vill de fortsätta med någon sport till hösten, säger Kalle Hansson.

Utbudet är brett och vänder sig till barn och ungdomar i åldern 6–20 år.

– Det ska finnas något för var och en att hitta på i sommar oavsett kön och bakgrund. Långt ifrån alla familjer har råd att låta sina barn gå på aktivitete­r, men i sommar har de alla möjlighete­r att ge barnen chansen att testa, säger Kalle Hansson.

PROGRAMMET innehåller till exempel ridning, rodel, zipline, fotboll, yoga, musikläger, målning, skulpterin­g, gokart, padel och tennis.

Kalle Hansson slår också ett slag för Hjörnereds­lägret som Laholms kommun har anordnat sedan 1989. Räknat från starten har cirka 2 700 barn varit med på lägret.

– Lägret är det enda i sommar som kostar pengar och är väldigt populärt. Det är nästan fullbelagt, men vi har ett fåtal platser kvar. Lägret pågår i fyra dagar under en treveckors­period. Deltagarna bor i tält, lagar mat på stormkök, paddlar, fiskar och träffar nya människor. Lägret blir en paus från sociala medier, säger Kalle Hansson.

”Tanken är att barn ska ha en bra sommar och gärna få upp ögonen för roliga aktivitete­r.” KALLE HANSSON

fritidsled­are

UNG SOMMAR finansiera­s till stor del med statsbidra­g och resterande medel tas ur kommunens budget för fritidsenh­etens verksamhet. Fotnot. På Laholms webbsida finns hela programmet och informatio­n om eventuell föranmälan.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/DANIEL MOLUND/LOVISA OLSSON/CARIN KARLSSON/ARKIV ?? ÄVENTYR. Laholms sommarprog­ram för unga är spikat. De får chansen att till exempel prova zipline, paintball, padel och gå i simskola.
Bild: ROGER LARSSON/DANIEL MOLUND/LOVISA OLSSON/CARIN KARLSSON/ARKIV ÄVENTYR. Laholms sommarprog­ram för unga är spikat. De får chansen att till exempel prova zipline, paintball, padel och gå i simskola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden