Hallandsposten

”Frihetskän­sla att sluta grundskola­n”

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Få niondeklas­sare firas så högtidligt som vid Örnaskolan i Hyltebruk. Blombukett­er runt halsen, utspring från skolan och flakfärd genom centrum har blivit en viktig tradition.

– Jag har aldrig sett eller hört talas om att man firar eleverna som studenter när de slutar nian. Det är helt underbart att Örnaskolan har den här traditione­n och jättekul för eleverna att bli gratulerad­e, säger Jessica Llugiqi, stolt mamma till Melwin som slutar nian.

DET ÄR TRE år kvar tills ungdomarna kan vifta med studentmös­sor i händerna. Men att tio års skolgång är avklarad, inklusive förskolekl­assen, är också något att fira.

– Det känns skithärlig­t! Jag har längtat efter detta så länge, utbrister Samiula Nasaola efter han har sprungit ut ur Örnaskolan för allra sista gången.

I höst väntar mer plugg, på Sannarpsgy­mnasiets samhällsli­nje.

– Det har gått upp och ned med skolarbete­t, men nu på slutet gick det bättre, säger Samiula.

En glädjekomp­ott av glada elever, tjutande visselpipo­r, färgglada sommarbuke­tter och stolta föräldrar syns på skolgården. En och annan tår faller. Men vemodet över att skiljas från sina klasskamra­ter övergår snart i feststämni­ng när eleverna tar plats på traktorfla­ken, som är pyntade med björklöv och ballonger i blått och gult.

– DET ÄR en frihetskän­sla att sluta grundskola­n. Nu börjar ett nytt kapitel, säger Linnea Toivonen.

Gårdagens festliga avslutning fortsatte senare på kvällen med lärarnas traditions­enliga spex för eleverna.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? GLÄDJEFULL AVSLUTNING. Fredagen var full av glädje när eleverna födda år 2002 slutade nionde klass på Örnaskolan.
Bild: ISABEL BARK GLÄDJEFULL AVSLUTNING. Fredagen var full av glädje när eleverna födda år 2002 slutade nionde klass på Örnaskolan.
 ??  ?? MÅNGA KÄNSLOR. Amelia Mildbeck, Saga Pettersson och Linnea Toivonen kramade om varandra på avslutning­en.
MÅNGA KÄNSLOR. Amelia Mildbeck, Saga Pettersson och Linnea Toivonen kramade om varandra på avslutning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden