Hallandsposten

Som om någon bankar på en stor trumma precis nedanför lägenheten

-

LJUD. En måndag för en tid sedan släppte ”helvetet” loss vid 21-tiden. Det dunkade över hela stan. Gick ut för att se var det kom ifrån. Det visade sig komma från en uteserveri­ng. Där var alldeles fullt med blivande studenter som firade, så förhoppnin­gsvis var det en engångsför­eteelse. Ok, det kan jag stå ut med. Dunkandet varade till efter midnatt.

MEN ACK NEJ, lördagen därpå, ungefär vid samma tid, sätter det i gång igen. Dunk dunk dunk dunk... Nu kommer dunket från en annan uteserveri­ng.

Ingen musik hörs, bara detta enformiga dunkande. Det låter som någon, mycket ljudligt, står och bankar på en stor trumma precis nedanför lägenheten. Det hjälper inte att stänga alla fönster och dörrar, det hörs ändå. Enda stället det inte hörs på är i badrummet, men där vill jag inte sitta hela kvällen. Dessa varma sköna kvällar, måste man alltså stänga in sig och ha öronproppa­r i öronen för att stå ut. Ett annat alternativ är att fly hemmet på fredagsoch lördagskvä­llar. Dunkandet är faktiskt en sanitär olägenhet och huvudvärks­framkallan­de!

MIN UNDRAN ÄR om man skall behöva genomlida detta varje helg hela sommaren? Får man föra hur mycket väsen som helst ute på allmän plats? Nog för att Halmstad är en fin sommarstad men det är inte roligt att bo i innerstan på sommaren när det låter så här. Dunk dunk dunk dunk...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden