Hallandsposten

SPORT. Årets spelare i svensk volleyboll flyttar till Finland

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

HK Drott mister samtliga sina tränare inför kommande säsong. – Förra säsongen var en nödlösning och vi känner att vi inte kan fortsätta nästa säsong på grund av olika anledninga­r, säger en av de avgående coacherna, Claes Andersson.

HK Drott fortsätter att ha det tufft på herrsidan. Nu meddelar samtliga tränare; Michael Mattsson, Markus Bartholdss­on, Claes Andersson, Per-erik ”Perka” Pettersson och Jesper Adolfsson, att de slutar inför nästa säsong.

– Vi skrev inte på något flerårsavt­al utan gick in för att hjälpa föreningen i vårt hjärta när det krisade som mest. Vi ”larmade” styrelsen redan vid juluppehål­let att det kunde bli så här så det är ingen chock för dem.

ELDSJÄLEN OCH avgående matchcoach­en Claes Andersson andas trots tränartapp­et viss optimism inför framtiden.

– Nu gäller det att förvalta alla våra duktiga ungdomar. De var snubblande nära att ta sig till USM:S finalspel så det finns helt klart kapacitet. Jag har tränat många av dem i ungdomslag­et och vill inte hamna i en problemati­sk sits som tränare där det kan antydas vissa saker som att man ger fördel till någon på grund av det. De problemen vill jag gärna undvika och därför känns det här som den bästa lösningen för min del.

Nästa år kommer cirka 40 spelare fördelas in i två träningstr­upper. En division 2-trupp och en division 3/ juniortrup­p, där samarbete ska göra det möjligt att vandra mellan trupperna. 75–80 procent av de 40 spelarna är födda mellan 1998–2001 och medelålder­n kommer nog att ligga runt 18 år.

– Vi har någon 87:a och några som är födda i mitten på 90-talet och dessa lite mer rutinerade blir oerhört viktiga i processen med att slussa in yngre lovande ambitiösa spelare.

CLAES MEDDELAR ATT en tränare är på väg, men mer än så vill han inte förtälja.

– Jag tror att föreningen kommer få klart med ett nytt namn inom de närmsta dagarna. Man måste förstå som utomståend­e att i en förening med näst intill obefintlig ekonomi så är det inte lätt att rekrytera på varken spelarelle­r tränarsida­n. Vem det nu än blir så kommer vi givetvis att stötta vår efterträda­re om den så önskar.

”Jag tror att föreningen kommer få klart med ett nytt namn inom de närmsta dagarna.”

CLAES ANDERSSON

avgående Drott-tränare

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? TRÄNARE SLUTAR. Claes Andersson (till vänster) och Michael Mattsson är två av fem tränare som inte kommer fortsätta på Drotts tränarbänk.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV TRÄNARE SLUTAR. Claes Andersson (till vänster) och Michael Mattsson är två av fem tränare som inte kommer fortsätta på Drotts tränarbänk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden