Hallandsposten

”Jag är dålig på att drömma – bättre på att jobba”

-

På måndag är Halmstadso­nen och förbundska­ptenen Janne Andersson framme vid sina drömmars mål; fotbolls-vm i Ryssland och Sveriges premiär mot Sydkorea i Nizhnij Novgorod. – Det är ju inte bara det att Sverige är med utan att jag ju faktiskt är förbundska­pten, skrattar Janne.

Trots att pressat tidsschema tog Janne sig tid för sina gamla husorgan, HP och Norrköping­s Tidningar, före avresan till Gelendzjik och pratade om likheterna(!) med Sheldon ”Bazinga” Cooper i Big Bang Theory, om drömmar och verklighet. Och varför han förvarar Sm-guldet ihop med Hp-guldet i en låda.

Vi sitter på Svenska fotbollför­bundets kansli i Solna, Jannes arbetsplat­s sedan drygt två år tillbaka.

Han har dukat fram lunch till oss (jodå, han och ingen annan) i ett av mötesrumme­n, sallad med eller utan kyckling.

– Det känns fortfarand­e konstigt ibland att intala sig själv att det är jag som är förbundska­pten. Vi var på väg hem från dottern och hennes familj i Skåne för några veckor sedan och lyssnade på Radiosport­en. De skulle ha en Vm-special lite senare den veckan och körde delar av Christian Olssons referat i slutet av matchen mot Italien. Ulrika, min fru tittade på mig och undrade ”Fattar du att det är det här du håller på med?”.

– DET GÖR jag väl också när jag är på kansliet, träffar spelarna, håller i träningen eller ger presskonfe­renser. Då är det mitt jobb. Det är inget annorlunda i sig, men ibland när jag cyklar eller går till jobbet kan det komma över mig, att jag faktiskt är förbundska­pten och vi ska spela VM.

Inför Vm-äventyret hade Janne några mediadagar avdelade för att låta sig intervjuas av världspres­sen.

– JAG VISSTE att det skulle bli mycket media, men att det skulle bli så mycket – det trodde jag nog inte. Det var ju allt från mexikanska tvkanaler och amerikansk­a tidningar till tyska fotbollsti­dningar förutom all svensk media då. Så även om jag har full respekt för alla frågor så blev jag i stället trött på mig själv när jag hörde mig svara samma sak på samma frågor gång på gång.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN ?? DRÖM BLEV VERKLIGHET. På måndag leder Janne Andersson det svenska landslaget i Vm-premiären mot Sydkorea i Nizhnij Novgorod.
Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN DRÖM BLEV VERKLIGHET. På måndag leder Janne Andersson det svenska landslaget i Vm-premiären mot Sydkorea i Nizhnij Novgorod.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden