Hallandsposten

Ronaldo dömd – och tremålssky­tt

- TT

Cristiano Ronaldo påverkades inte alls av att han timmarna före Vm-premiären nåddes av nyheten att han ska betala 190 miljoner kronor till den spanska skattemynd­igheten. Real Madrid-stjärnan gjorde Portugals alla mål i 3–3-matchen mot Spanien.

PORTUGAL SPANIEN 3 3

Matchen mellan grannlände­rna var bara fyra minuter gången när den spanske backen Nacho sträckte fram benet som Ronaldo, Nachos klubbkompi­s i Real Madrid, påpassligt föll över och tilldömdes en straff.

DEN SPANSKE MÅLVAKTEN David De Gea slängde sig åt ett håll och Ronaldo slog bollen högt åt det andra hållet.

Leendet som Ronaldo sedan gav Nacho var skapligt hånfullt.

Men Nacho skulle få sin revansch senare i matchen.

Diego Costa gjorde Spaniens kvittering­smål till 1–1 och strax före paus sköt Ronaldo ett inte otagbart skott som De Gea inte lyckades få grepp på.

Diego Costa svarade även för Spaniens andra kvittering­smål tio minuter in i andra halvlek.

TRE MINUTER SENARE kom Nacho rusande och klippte till en hård halvvolley som gick i mål via stolpen och som betydde 3–2 till Spanien. Men syndabocke­n fick inte bli matchhjält­e.

För med två minuter kvar av matchen fälldes Ronaldo strax utanför straffområ­det, vek upp det högra byxbenet och skruvade sedan bollen över den spanska muren och in i krysset.

?? Bild: MANU FERNANDEZ/TT ?? HATTRICKSK­YTT. Cristiano Ronaldo firar ett av sina tre mål när Portugal spelade 3–3 mot Spanien i Vmpremiäre­n.
Bild: MANU FERNANDEZ/TT HATTRICKSK­YTT. Cristiano Ronaldo firar ett av sina tre mål när Portugal spelade 3–3 mot Spanien i Vmpremiäre­n.