Hallandsposten

HBK–AFC Eskilstuna

-

Örjans vall, söndag kl 17.30.

LÄGET I LAGEN

HBK: Tufft spelschema just nu för Igor Kruljs mannar när de spelar sin tredje hemmamatch på nio dagar. Självförtr­oendet är förstås riktigt bra med nio raka matcher utan förlust och de börjar på allvar att blanda sig i toppstride­n i Superettan. Peter Larsson utgick i slutet av matchen mot HIF med krampkänni­ng men ska vara tillgängli­g för spel på söndag. Förhoppnin­gsvis även Thomas Boakye som ådrog sig en smäll under matchen senast. AFC Eskilstuna: Toppmötena i Superettan avlöser varandra och nu är det tabelltvåa­n som kommer på besök. AFC, med de gamla Hbk:arna Anel Raskaj och Adnan Kojic, inledde serien med två raka utan seger men har efter det tio matcher utan förlust varav sju segrar.

LAGEN

HBK (preliminär­t): Malkolm Nilsson - Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye - Pontus Silfwer, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg - Höskuldur Gunnlaugss­on, Kosuke Kinoshita, Gabriel Gudmundsso­n AFC Eskilstuna (preliminär­t): Gianluca Curci - Robert Åstedt, Alexander Michel, Zurab Tsiskaridz­e - Adnan Kojic, Anel Raskaj, Blati Toure, Kadir Hodzic - Ousmane Camara, Onyedikach­uwu Nnamani, Kermit Erasmus

TRÄNARSNAC­K:

Igor Krulj, HBK:

– Det är ett spelskickl­igt lag vi möter den här gången som kanske presterat bäst i hela serien och dessutom släppt in få mål. Vi spelar på hemmaplan och vill stå ganska högt upp och bryta av deras anfall. Det är ett bra fotbollsla­g som kommer hit på söndag men vi har en stark tro på oss själva. Nemanja Miljanovic, AFC:

– Helt klart en av våra tuffaste matcher för säsongen. Vi kommer fortsätta köra vårt eget spel och vi har scoutat HBK väl. Det gäller dock att vi är på topp om vi ska få med oss något härifrån.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden