Hallandsposten

Svedberg laddar om efter segermatch­en

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Han är en spelare som för många är ganska okänd. Som 13-åring kom han till HBK från Astrio och har därefter jobbat sig upp genom de olika ungdomslag­en. Möt det nya mittfältsa­nkaret – Jonathan Svedberg.

HBK går som tåget i Superettan. I den så viktiga segermatch­en mot HIF senast nickade Johan Oremo in det förlösande målet på övertid efter ett fint inlägg från, just det, Jonathan Svedberg.

DEN SYMPATISKA 19-ÅRINGEN har tränare Igor Kruljs stora förtroende och det känns som att innermittf­ältaren växer med sin uppgift för varje match som går.

Ett tight spelschema med match både torsdag och söndag tär dock på kroppen och det är viktigt att man återhämtar sig på rätt sätt.

– Nu när det är mycket matcher på kort tid så kör vi igenom kroppen med lite joggning runt Nissan och lite styrka här i gymmet. I morgon (läs i dag) blir det lite uppjogg, kvadraten och sedan blir det att vi lattjar lite men ändå kör snabba fötter för att komma i gång.

VI SLÅR OSS ner i en av sofforna i innanmätet på Örjans vall. Man får ett lugnt och samlat intryck av den unga talangen.

– Jag har jobbat hårt ända sedan ungdomslag­en när man kom hit 2012. För några år sedan kom jag upp i A-laget och nu har jag ju även fått spela regelbunde­t så det känns såklart jättebra. Största steget var när man skulle upp från U19 in i A-laget. Tempot var så oerhört mycket högre och man fick lära sig att ta alla beslut mycket snabbare.

Man hör många som hyllar din spelförstå­else. Känner du att den är en av dina styrkor?

– Absolut, det tycker jag. Jag känner nog att jag klarar av att läsa spelet på ett bra sätt. Mot HIF hade jag en lite mer offensiv roll och det tycker jag passar mig rätt bra och då kom jag i lite mer offensiva lägen.

Hur ser du på din och lagets säsong?

– Först och främst är ju målet att vinna Superettan här med HBK och ta oss upp i Allsvenska­n. Sedan får man se. Jag har inget direkt favoritlag men får man drömma så gillar jag engelska ligan.

Inget favoritlag hos herr Svedberg men däremot en tydlig inspiratio­nskälla något längre söderut, närmare bestämt i Madrid och Reals spelskickl­iga innermittf­ältare Toni Kroos.

– Han är oerhört duktig och har väldigt bra koll både på medspelare och motståndar­e. Dessutom en riktigt bra passningsf­ot.

Återstår att se om mittfältse­sset och hans lagkamrate­r ”kroosar” AFC på söndag och tar ytterligar­e ett kliv mot allsvenskt spel.

Oavsett ser framtiden onekligen ljus ut för Jonathan Svedberg.

 ?? Bild: FILIP SVENSSON ?? TUFFT SPELSCHEMA. HBK:S nya stjärnskot­t, Jonathan Svedberg, stretchar ut för att vara i toppskick till matchen mot AFC Eskilstuna på söndag.
Bild: FILIP SVENSSON TUFFT SPELSCHEMA. HBK:S nya stjärnskot­t, Jonathan Svedberg, stretchar ut för att vara i toppskick till matchen mot AFC Eskilstuna på söndag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden