Hallandsposten

Guldhjälte­n lämnar H/H för Finland

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Årets spelare i svensk volleyboll, Viktor Lindberg, deklarerad­e tidigt att han ville lämna Hylte/ Halmstad för att bli utlandspro­ffs. Nu är landslagss­pikerns nya klubbadres­s klar.

Lindberg, 22, presentera­des på fredagen som nyförvärv i finländska ligasjuan Raision Loimu.

– Det känns skönt att äntligen ta steget ut. Jag har ju snackat en del med tränaren och ordförande­n och det verkar vara en bra klubb. Ett bra ställe att börja på, säger han.

VIKTOR LINDBERG var lagkapten och en av de allra viktigaste pjäserna när Hylte/ Halmstad i våras vann föreningen­s åttonde Sm-guld på herrsidan.

Han röstades även fram till Årets spelare i svensk volleyboll – och följde upp framgångar­na i Elitserien med starka insatser i försommare­ns European League-spel med svenska landslaget.

Men i höst bär det alltså av till den finländska elitserien, Mestaruusl­iiga, där flera av hans landslagsk­amrater redan finns.

– Det finns några lite sämre lag, men annars är ligan ganska jämn och bättre än den svenska. Det ska bli kul. Det är bra motstånd i nästan varje match, säger Viktor Lindberg, som har skrivit på för ett år.

HYLTE/HALMSTADS tränare Per-erik Dalqvist säger att han ända sedan säsongen slutade har räknat med att Viktor Lindberg skulle försvinna utomlands – och avslöjar att han kan ha varit delaktig i att Lindberg hamnade i just Raision Loimu:

– De tog kontakt med mig och pratade lite jobb på tränarbite­n. Nu hade de en coach som stannade kvar, men då sade jag till dem att de skulle ta en titt på Viktor och värva honom om de behövde en spiker. Så det var kul att de signade med honom. Han är väl värd att komma ut, säger Dalqvist.

 ?? Bild: MATILDA AHLBERG/BILDBYRÅN/ARKIV ?? FLYTTAR TILL FINLAND. Hylte/halmstads lagkapten Viktor Lindberg spelar från och med i höst för finländska ligasjuan Raision Loimu.
Bild: MATILDA AHLBERG/BILDBYRÅN/ARKIV FLYTTAR TILL FINLAND. Hylte/halmstads lagkapten Viktor Lindberg spelar från och med i höst för finländska ligasjuan Raision Loimu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden