Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Dubbel-jackpot med 44 (!) miljoner till en ensam med sju rätt, första start 20.30 och midnattstr­av – ja, det blir exotiskt värre i Boden.

Jag väljer bort en resa på drygt 300 mil och har i stället ”Öppet hus” i Munka-ljungby denna lördag.

Min Jägersro-kollega Mats Rånlund väljer dock att åka upp till Boden. Jag förstår ex-norrbottni­ngen helt, dels har Mats en kanonhäst i Olle Rols, dels får han nu chans att visa upp Ready Cash-sonen på den bana där han startade sin framgångsr­ika karriär.

Jag har Olle Rols som klar tipsetta men vågar inte att singelstre­cka. Nej, spikarna är Very Kronos, kanske den bästa fyraåringe­n i landet, och femårige Man at Work.

Bra hästar vinner ändå

När Ulf Stenströme­r tränade Man at Work fick jag chans att köra hästen, det i ett treåringsl­opp på Åby i december 2016 och vi var tvåa i mål bakom Rally Esset.

Jag gillade Man at Work och har sett honom tävla en hel del sedan dess. Nu är det debut för Timo Nurmos och trots den långa resan från Solvalla till Boden satsar Timo på att gå ut med Man at Work över 1640 meter – detta trots att hästen inte har några meriter annat än en galopp över 1640 ... Timo Nurmos är en mästare på att träna och matcha hästar utan att de behöver några lopp i kroppen för att vinna. Ja, ni såg väl Readly Express senast i Östersund – första starten sedan segern i Prix d´amerique sista söndagen i januari och ändå så fantastisk­t fin vid segern i lördags.

Jag är inne på att Timos matchning av Man at Work slutar med succé nu när det blev spår två bakom bilen.

Alla spikar Very Kronos

Experterna radar upp sig på ett led och spikar Very Kronos – och jag gör likaledes ...

Erik Adielsson vet vad han har att köra med, så det blir förhoppnin­gsvis en försiktig start, på i tredje spår när motståndar­na har grupperat sig, sedan en lugn dödens och på upploppet finns det bara en häst, Very Kronos. Någon frågar sig nog varför jag inte spikar Propulsion? Ja, Nadal Broline är en tuff motståndar­e – och Makethemar­k en rysare! I övrigt; V75 på Kalmar 24:e juni blir spännande.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden