Hallandsposten

Sommarkul redo att fylla Slottets borggård

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”I år blir det en mer bredare musikunder­hållning”

Förra året var det fullsatt på slottets borggård när musikkväll­en Sommarkul ägde rum. Nu närmar det sig för den femte upplagan av eventet, och arrangörer­na från Halmstads Dragspelsk­lubb är förväntans­fulla. – I år blir det ett nytt koncept, säger Arne Brodén, arrangör.

Den 26 juni är det dags, och i år har arrangörer­na satsat på en bredare musikunder­hållning än tidigare.

– Den här gången har vi arrangörer tagit hjälp av musikern Gunnar Johansson, han är kapellmäst­are och producent för kvällen. Vi är väl- digt nöjda med både Gunnar och årets program, säger Arne Brodén, arrangör och ordförande i styrelsen vid Halmstad Dragspelsk­lubb.

ÅRETS DRAGPLÅSTE­R ÄR musikern Edward C. Johansson från Halmstad, som även var med på Sommarkul förra året.

– Han kör en hel del rock’n roll och han är en mycket duktig musiker. Just nu är han i USA och han spelade nyligen på en festival i Alabama, säger Arne och tillägger:

– Men de andra musikerna som är med under kvällen är såklart också väldigt duktiga, alla är lokala artister.

Gunnar Johansson var med som musiker på Sommarkul förra året. Nu har han i stället haft ansvaret för programmet.

– Det bjuds på fler genrer i år. Till GUNNAR JOHANSSON, PRODUCENT exempel har vi Pia Andersson, från Hylte, och hon sjunger både schlager, pop och rock, säger Gunnar Johansson.

ANDRA LOKALA ARTISTER som är med under kvällen är Lasse ”Hank” Lindström och Lasse ”Bus” Bengtsson. De båda kommer från Halmstad och bjuder på en gitarrshow tillsamman­s under kvällen. Vad har ni för publik på Sommarkul?

– Man ser många med rullatorer, haha. Helt ärligt så är det klart att det är en äldre målgrupp, från 50 år och uppåt skulle jag nog säga. Men vi har ju valt låtar från 1960-1980-talet, och då kommer ju folk som känner igen musiken, säger Gunnar Johansson.

FÖRRA ÅRET VAR det fullsatt på slottets borggård och det ser ut som att det kan bli en favorit i repris.

– Det är ett fåtal biljetter kvar, men det finns några kvar och man kan fortfarand­e köpa, säger Arne Brodén.

Andra artister på plats under kvällen är Eva Aronson & Ulrika Pahlett, Billy Johansson och Halmstads Dragspelsk­lubb kommer också att uppträda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden