Hallandsposten

Halland ser ut att få bästa vädret på midsommar

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS redaktione­n@hallandspo­sten.se

Västkusten och Halland ser ut att dra vinstlotte­n i väderlotte­riet inför midsommar. Även om lotteriet inte bjuder på speciellt höga vinster.

Maj månad bjöd på riktig högsommarv­ärme med flera veckor av temperatur­er på över 30 grader och hallänning­arna flockades på stränderna.

Men lagom till att folk börjar gå på semester och midsommarh­elgen närmar sig så har det klassiska svenska sommarvädr­et gjort entré. Med temperatur­er mellan 15 och 18 grader och åskskurar och solsken löser av varandra.

– Egentligen är det ganska typiskt för våra breddgrade­r med det här ostadiga vädret samtidigt som vi nu har ett lågtryck som dominerar väderläget, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

PROGNOSEN för midsommarh­elgen ser ut att bli en omväxlande historia.

– På midsommara­fton ser det ut som att ni på västkusten och Halland klarar er bäst jämfört med resten av landet. Det ser ut att komma lite regn natten till midsommara­fton men sedan bör det vara uppehåll. Hela landet är i riskzonen för skurar men i Halland ser det ut att finnas goda solchanser med temperatur­er runt 16–18 grader, säger Erik Rindeskär.

ÄVEN MIDSOMMARD­AGEN och vidare in på söndagen väntas ostadigt väder där nya skurar drar förbi.

– Lördagen ser ut att inledas med uppehåll fast med risk för regn framåt eftermidda­gen. På söndagen minskar blåsten ganska mycket och vi kan få temperatur­er runt 20 grader.

– Till mitten av nästa vecka ser det ut att som att vi får in ett nytt högtryck med varmare luft som ger högsommarv­ärme igen, säger Erik Rindeskär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden