Hallandsposten

Mordmisstä­nkt kvar i häktet

- JONATAN GERNES

Polisen väntar på teknisk undersökni­ng av vapnet. Mannen som misstänks ha skjutit en kvinna från Laholm har omhäktats.

Grannar hörde en smäll på morgonen 5 maj och ringde polisen. I lägenheten i Göteborg fanns en allvarligt skottskada­d 26-årig kvinna från Laholm, en 26-årig man och ett skjutvapen.

Kvinnan avled av sina skador och mannen greps misstänkt för mord. I går omhäktades han för andra gången av Göteborgs tingsrätt.

– Misstankar­na är fortfarand­e sannolika skäl i båda de här två gärningarn­a, grovt vapenbrott och mord. Nu fokuserar vi på att få in de tekniska undersökni­ngarna. Jag vet att det kommer att dröja, men det finns andra utrednings­åtgärder som vi gör parallellt, säger kammaråkla­gare Lotta Nielsen.

Sannolika skäl är den högre misstankeg­raden. Mannen nekar till mord men har erkänt vapenbrott­et. Enligt honom ska kvinnan ha bragt sig själv om livet.

Polisen har fått in rättsintyg om skadorna på kroppen och det har också utförts en så kallad skjutbaner­ekonstrukt­ion. Utredarna väntar fortfarand­e på resultatet av vapenunder­sökningen och eventuellt dna eller fingeravtr­yck på vapnet. Kvinnans telefon är på analys. Fler förhör med vittnen och misstänkt ska hållas inom kort.

26-åringen, som är tungt kriminellt belastad, ville släppas på fri fot. Domstolen förlängde häktningen till 13 juli, men enligt åklagaren behöver förundersö­kningen längre tid än så.

– Det kommer inte att bli något åtal till 13 juli. Vi väntar på en hel del undersökni­ngar från NFC (Nationellt forensiskt centrum), säger Lotta Nielsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden