Hallandsposten

SNFF vann galet bottenmöte

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

Ett decimerat Astrio reste sig på nio i derbyt mot Snöstorp Nyhem. 1–3 blev 3-3 med en man mindre men gästerna lyckades till slut ändå få med sig samtliga poäng via ett avgörande mål av Nasri Aburdeini.

ASTRIO SNÖSTORP NYHEM 3 4

Publiken på Söndrums IP bjöds på regn, rusk, utvisning och sju mål när det heta bottenmöte­t mellan Astrio och Snöstorp Nyhem ägde rum under onsdagen.

DET VAR TVÅ formsvaga lag som ställdes emot varandra. Astrio hade inför matchen tre raka utan seger men gästerna var snäppet värre med sina fyra. Det stod alltså mycket på spel och det märktes i början av matchen när inget av lagen egentligen fick igång något ordnat spel. Närmast i början var dock Astrio men Adrian Sirbu i gästernas mål stod pall. 0–1 kom via Osman Abrahamsso­n Sey vars inlägg(?) seglade över målvakten och in bortre hörnet. Hemmalaget kom tillbaka och kvitterade via Max Eggertsson på frispark. Målvakten i Astrio, Viktor Kristianss­on, visades sedan ut i den första halvleken när han i samband med en utrusning fick bollen på handen och domaren Rasmus Eriksson visade följaktlig­en upp det röda kortet.

– EN MAN mindre i sextio minuter, det är tufft. Sen visar vi otroligt bra moral som ändå kommer tillbaka, summerade Mats Altemyr, tränare i Astrio.

REGNET TILLTOG I den andra halvleken och så gjorde även Snöstorp Nyhems spelöverta­g med en man mer. 1–2 och 1–3 kom ganska tidigt och då trodde alla att matchen var över.

Astrio gav sig dock inte och 2–3 och 3–3 kom välförtjän­t med en man mindre. SNFF skulle dock visa sig starkast och man tryckte in 3–4 via Nasri Aburdeinis panna.

Tre poäng för de rödgröna innebär att de nu är fyra poäng före Astrio i bottenstri­den och skaffade sig dessutom lite andrum i botten.

– Jag tycker vi spelar bra från start och för matchen. Sen blev det lite väl nervöst i slutet, sa Snöstorp Nyhems tränare Peter Lindau.

Matchen livesändes på hallandspo­sten.se men tekniska bekymmer gjorde att matchens första halvtimme inte kunde sändas ut. Vi beklagar givetvis detta.

?? Bild: ROGER LARSSON ?? MÅLRIK TILLSTÄLLN­ING. Snöstorp Nyhem tog tre blytunga poäng i bottenstri­den av division tre.
Bild: ROGER LARSSON MÅLRIK TILLSTÄLLN­ING. Snöstorp Nyhem tog tre blytunga poäng i bottenstri­den av division tre.