Hallandsposten

Man överfölls i bostad – två män åtalas

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

”Enligt åklagaren var det bara tillfällig­het som gjorde att det inte gick värre. Gärningen beskrivs som livsfarlig.”

Två män åtalas för mordförsök efter överfallet i en bostad i Söndrum i februari. En fiktiv skuld på 500 000 kronor misstänks ligga bakom knivöverfa­llet då en man skars i halsregion­en.

De två misstänkta är 37 respektive 35 år gamla och skrivna på samma adress i Halmstad. Båda två är tungt kriminellt belastade.

En lördagseft­ermiddag i februari misstänks de ha trängt sig in i en bostad i Söndrum. Väl där ska de ha försökt döda en Halmstadfö­retagare genom att hålla fast honom och utdela ett antal knivhugg mot honom. Huggen träffade ansiktet och halsen.

HANS SKADOR VAR inte livshotand­e, utan han klarade sig med skrapsår i ansiktet, en tandskada samt sårskador i ansiktet och på halsen. Men enligt åklagaren var det bara tillfällig­het som gjorde att det inte gick värre. Gärningen beskrivs som livsfarlig och gärningsmä­nnen ska ha visat särskild hänsynslös­het och råhet.

Mannens svärmor, sambo och hennes barn fanns i bostaden vid överfallet. 35-åringen misstänks för att vid samma tillfälle ha knuffat till svärmodern så att hon ramlade till golvet och ådrog sig en stressfrak­tur i armen.

Motivet bakom överfallet misstänks vara en fiktiv skuld. Under veckorna före överfallet ska de båda misstänkta tillsamman­s ha försökt utpressa offret. Med hot om våld försökte de förmå honom att betala 500 000 kronor.

En knapp vecka före överfallet ska 35-åringen även ha ringt till mannens sambo och hotat henne att han skulle skada henne, hennes barn och hennes mamma allvarligt för att hindra henne från att göra en polisanmäl­an.

MÄNNEN KUNDE tidigt identifier­as och efterlysas. I mitten av mars lämnade 35-åringen in sig själv till polisen och har suttit häktad sedan dess. 37-åringen lyckades hålla sig på fri fot lite längre, men hittades och häktades i slutet av maj.

De båda männen åtalas nu för mordförsök och försök till grov utpressnin­g. 35-åringen åtalas dessutom för olaga hot, övergrepp i rättssak och misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden