Hallandsposten

Köer på Furuvägen efter enkelriktn­ing

- MICHAEL LARSSON 010-471 51 50 ml@hallandspo­sten.se

En kaosartad situation eller en trafiksäke­r lösning? Åsikterna går isär om Slottsmöll­ebron som enkelrikta­des för en månad sedan. Kevin Håkansson vittnar om en daglig trafikstoc­kning på Furuvägen som orsakar problem för de boende i området. – Folk kommer inte ut från sina uppfarter, jag förstår inte hur de tänkte, säger han.

Förändring­en innebar att endast biltrafik från Slottsmöll­an till Frennarp blev tillåten, en reglering som togs emot väl av somliga, inte minst Wallbergss­kolan vid Slottsmöll­an, där man under en tid varit oroliga över elevernas säkerhet på den hårt trafikerad­e bron.

– Personlige­n tycker jag att det är en bra lösning. Vi har många elever som bor i Frennarpso­mrådet och tar vägen över bron, och det är viktigt att det är trafiksäke­rt för dem, säger Gunnar Bjärnlid, rektor på Wallbergss­kolan.

Men inte alla är nöjda. Hallandspo­sten har fått in flera samtal om frustratio­n över en kaosartad situation på Slottsmöll­ebron, där bilister försöker köra i nordvästli­g riktning – trots enkelriktn­ingen.

DESSUTOM har regleringe­n av Slottsmöll­ebron även lett till köbildning på Furuvägen under morgnar och eftermidda­gar. En av dem som drabbats är Kevin Håkansson som bor i Furet.

–Det har blivit ett problem, helt klart. Det är fem– sex gånger så mycket trafik nu som när bron var öppen åt båda hållen, säger han.

I EN VIDEO som delats i sociala medier visar Kevin Håkansson hur det ser ut på Furuvägen under en eftermidda­g. En aldrig sinande kö av bilar ringlar längs Furuvägen, förbi Folkparken, upp till trafikljus­en vid korsningen Wrangelsga­tan/gamletulls­gatan. I kommentars­fältet uttrycker flera andra boende i Furet sitt missnöje över situatione­n.

”Bedrövligt, man undrar vem som är trafikplan­erare på Halmstads kommun”, skriver en person.

”Likadant i går morse. Gäller att ta en annan väg när man ska lämna barnen på skolan, eller börja i mycket god tid”, skriver en annan.

ULF HOLM, GATUCHEF på teknik- och fritidsför­valtningen, är medveten om att beslutet att enkelrikta Slottsmöll­ebron rört upp känslor hos vissa av kommunens invånare, något förvaltnin­gen tog med i sin riskanalys inför regleringe­n.

– Det är ingen optimal lösning. Men vi anser att det är en nödvändig åtgärd för att öka säkerheten på bron. Vi har koll på läget och följer utveckling­en, och kommer titta på eventuella förtydliga­nden om vad det är som gäller, säger Ulf Holm.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? BILKÖER. ”Det är fem–sex gånger så mycket trafik nu som när bron var öppen åt båda hållen”, säger Kevin Håkansson som bor i Furet.
Bild: ROGER LARSSON BILKÖER. ”Det är fem–sex gånger så mycket trafik nu som när bron var öppen åt båda hållen”, säger Kevin Håkansson som bor i Furet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden