Hallandsposten

Två män åtalas för grov våldtäkt

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Två män, 45 respektive 50 år gamla, åtalas misstänkta för grov våldtäkt. De misstänks ha lurat med en kvinna till en lägenhet där de sedan våldtagit henne.

De båda männen har suttit häktade sedan slutet av maj. Den misstänkte våldtäkten inträffade dock redan i augusti förra året.

Männen misstänks då ha, med löften om alkohol och droger, förmått en kvinna i 20-årsåldern att följa med dem till en lägenhet på Andersberg.

Väl på plats bjöd de kvinnan på både alkohol och droger. När hon sedan var påverkad genomförde de samlag med henne. Kvinnan anses ha befunnit sig i en särskilt utsatt situation då hon var påverkad av alkohol och droger, det var stor åldersskil­lnad mellan dem samt för att hon befunnit sig ensam med två personer.

Brottet bedöms som grovt eftersom att de två misstänkta samtidigt, eller efter varandra, förgripit sig på henne.

50-åringen misstänks även för kränkande fotografer­ing då han olovligen och i hemlighet fotografer­at kvinnan.

Vidare misstänks 45-åringen för ringa narkotikab­rott och ringa vapenbrott då han haft 39 patroner.

45-åringen är ungdomsled­are i en större förening, där han bland annat har hand om barn och unga med särskilda behov. Offret i den här händelsen ska dock inte ha någon koppling till föreningen eller till mannens ledaruppdr­ag.

Nu åtalas båda två för grov våldtäkt, utöver de övriga brotten de misstänks för. Båda två förnekar brott.

45-åringen misstänks sedan tidigare även för våldtäkt mot barn och barnpornog­rafi. De misstankar­na utreds fortfarand­e av polis och ingår inte i åtalet som nu har lämnats in.

”Kvinnan anses ha befunnit sig i en särskilt utsatt situation”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden