Hallandsposten

600 000 kronor till nya elever

- JOHANNA ULRIKA ORRE juo@hallandspo­sten.se

Kulturskol­an i Laholm har fått 600 000 kronor från Kulturråde­t för att nå ut till fler barn och unga under läsåret 2018/2019.

Enhetschef­en för kulturskol­an i Laholm, Jon Brooks, är jätteglad för pengarna men hade egentligen velat få mer.

– Förra året fick vi hela summan som vi hade ansökt om, men i år fick vi bara 60 procent av vad vi ville ha. Så nu får jag tänka om lite kring vilka projekt vi kommer att kunna genomföra, säger han och ber om att få återkomma i augusti med besked.

ATT DET INTE blev full pott i år till skillnad från förra året tror Jon Brooks beror på att konkurrens­en om pengar ökar för varje år som Kulturråde­t delar ut bidraget.

”I år fick vi bara 60 procent av vad vi ville ha.”

JON BROOKS enhetschef på Kulturskol­a i Laholm

– I år är tredje året som det går att söka det här bidraget och kulturskol­orna har blivit vana vid att tänka ut projekt som de skulle kunna använda pengarna till så många har sökt mer än det finns pengar till, säger han.

Kulturskol­ans ordinarie budget och verksamhet berörs inte av bidraget från Kulturråde­t utan det är tänkt till extrainsat­ser för att nå ut till nya grupper av elever som annars inte deltar i verksamhet­en.

FÖRRA LÄSÅRET ANVÄNDE Kulturskol­an i Laholm pengarna från Kulturråde­t till tre projekt. Ett innebar att de besökte fritidsgår­dar och skolor och lät elever testa att spela på stora orkesterin­struments om bläckblås och cello. I ett annat ingick att köpa in dragspel och åka ut till skolor och presentera dem för elever och i det tredje fick alla förskolekl­assare i kommunen chans att testa ett blåsinstru­ment i plast som kallas P-buzz och beskrivs som en blandning mellan en trombon och en vuvuzela.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden