Hallandsposten

”Vi kan förmedla kontakt”

- ISABEL BARK

För personer som riskerar att bli hemlösa kan Hylte kommun erbjuda tak över huvudet.

– I första hand har vi en dialog med personen som blivit vräkt. Vårt syfte är att värna om den enskilda individen och göra vad vi kan inom rådande lagstiftni­ng, säger Christer Grähs, chef för arbets- och näringsliv­sförvaltni­ngen där socialtjän­sten ingår.

Ibland tar kommunen kontakt med hyresvärde­n för att se om det går att häva vräkningen på något sätt.

– Det kan vara att vi går in och ger ekono- misk stött- ning i situa- tionen. Men beslutet är alltid upp till hyresvärde­n. Det kan finnas en bakgrundsh­istorik.

Christer Grähs vill inte uttala sig om det enskilda fallet, trots att HP har fått en fullmakt att ställa frågor i ärendet av funktionsn­edsatte Joel.

– Om man blir vräkt kan vi erbjuda en tak över huvudet-lösning. Samtidigt är socialtjän­sten ingen bostadsför­medlare. Personer har ett stort ansvar att behålla den bostad man har. Men vi kan förmedla kontakt mellan hyresgäste­n och hyresvärde­n.

Socialtjän­sten gör betydligt större insatser när det finns barn i hushållet. Kan man ha elva olika handläggar­e på socialtjän­sten på ett år?

– Det låter osannolikt och är nog en överdriven siffra. I normalfall­et strävar vi efter att man ska ha en eller så få handläggar­e som möjligt.

När det gäller kostnader för god man säger Christer Grähs att de ofta betalas av privatpers­onen själv.

 ??  ?? CHEFEN SVARAR. Christer Grähs.
CHEFEN SVARAR. Christer Grähs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden