Hallandsposten

Derbyseger tar Halmia mot toppen

Halmia smyger allt närmare toppen i herrtvåan. Mål av Michael Baggner och Vuk Lugonjic ordnade femte segern på de sex senaste matcherna i Hallandsde­rbyt mot Vinberg. – Vi var mycket bättre – de hade knappt några lägen, säger Lugonjic.

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmias säsongssta­rt med tre raka förluster var den sämsta på 55 år, men därefter har rödvitt hittat allt mer rätt.

Efter den klara derbyseger­n mot Vinberg i omväxlande regn och sol – ibland båda samtidigt – på ett blåsigt Örjans vall är Halmia ny tabellfyra och gick förbi Vinberg upp som bästa Hallandsla­g.

”Vi har bara hittat det här att spela med varandra och för varandra.”

VUK LUGONJIC 2–0-skytt i Halmia

– Det börjar gå framåt. Vi har några bra vinster nu. Det är svårt att säga varför, men vi har bara hittat det här att spela med varandra och för varandra – och det kommer att gå bättre på höstsäsong­en, det är alltid så, säger Vuk Lugonjic.

FJOLÅRETS HALMIANSKE skyttekung har haft det tuffare med målskyttet i år, men avgjorde derbyt definitivt när han spelades fram av Isak Petersson, vände bort två Vinbergssp­elare och kyligt slog in 2–0 i 85:e minuten.

– Det behövdes efter den första missen. Det var skönt, säger Lugonjic, som tidigare hade bränt ett egentligen ännu bättre friläge.

I fjol gjorde han 21 mål. Nu är han uppe i fyra i år.

– Det har inte varit lika mycket speltid i år, jag har varit lite skadad och tränaren har tyckt att andra har varit bättre så jag har fått sitta lite på bänken. Men nu är jag i gång, det känns bra, säger han.

HALMIA BJÖD INTE på någon sprudlande fotboll, men stretade på och vann fullt rättvis.

Isak Petersson låg även bakom 1–0 i 21:a minuten då han utnyttjade en slarvig rensning i Vinbergs- försvaret och serverade Michael Baggner – matchvinna­ren senast mot Olympic – som sköt bollen lågt förbi målvakten.

Vinberg kom till Örjans vall med tre segrar på de fyra senaste matcherna i ryggen, men hade svårt att komma någonstans på planen.

Tränaren, förre Halmstads Bkprofilen Michael Svensson, säger:

– Jag är jävligt besviken på vår insats i dag, där vi inte kommer upp på normal standard. Vi vet att vi kan mycket bättre än det här och har en bra matchplan, men vi går lite i fällan med deras presspel och försvarssp­el, som är aggressivt, och vi kan inte spela oss förbi det.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FÖRGRUNDSF­IGUR. Halmias högerytter Isak Petersson låg bakom båda målen i derbyt mot Vinberg och tackas här av Michael Baggner (nummer 23) som slog in 1–0, och Zemri Callaku (21).
Bild: ROGER LARSSON FÖRGRUNDSF­IGUR. Halmias högerytter Isak Petersson låg bakom båda målen i derbyt mot Vinberg och tackas här av Michael Baggner (nummer 23) som slog in 1–0, och Zemri Callaku (21).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden