Hallandsposten

Lindblad tvåa i Annika Sörenstams tävling

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Ingrid Lindblad från Ringenäs Golfklubb slog till med en imponerand­e insats i Annika Invitation­al Europe på Kungliga Drottningh­olms Golfklubb. Till slut kunde hon inkassera en fin andraplats, tre slag efter segrande Anna Zanusso från Italien.

Det var en blåsig och svårspelad bana Kungliga Drottningh­olms Golfklubb bjöd på när Annika Invitation­al Europe spelades under dagarna tre i veckan.

Annika som givetvis syftar på Sveriges största golfspelar­e genom tiderna, Annika Sörenstam, lockade 27 svenska juniorer att möta den europeiska toppen. Bästa svenska hittade vi till slut på en andra plats och det var ingen mindre än Ingrid Lindblad från Ringenäs Golfklubb.

HALMSTAD-TALANGEN GICK UT i ledarbolle­n inför sista dagens runda ihop med Anna Zanusso från Italien och Franziska Sliper från Norge. Sliper var i ledning men tappade stilen under sista rundan och kunde inte utmana italienska­n och svenskan. Fyra birdie på de fyra sista hålen för Zanusso gjorde att hon kopplade greppet om tävlingen och Lindblad fick nöja sig med andraplats­en. Zanusso var dessutom snubblande nära en hole-in-one på artonde men en snöplig hålstuds satte stopp för det. Till slut stannade Ingrid på fyra under par och 212 slag totalt - tre slag upp till italienska­n som gick runt på 209 slag.

– Det har varit en otroligt rolig vecka, trots att det var riktigt blåsigt det två första dagarna. Jag missade en tråkig putt på 17:e som jag borde ha satt men det hade inte spelat någon roll i totalställ­ningen. Hon vann rättvist och förtjänade det. Första dagen gick jag på par på samtliga hål och det är nog rätt så speciellt, berättade en nöjd Ingrid Lindblad efter tävlingarn­a.

Det här får också ses som en slags revansch från förra årets tävling, där Ingrid var i ledning inför tolfte hålet. Då drog hon till med nio slag på ett par fyra och så då var den tävlingen förstörd. Ingen vild gissning att årets andraplats förmodlige­n kändes riktigt skön.

”Det har varit en otroligt rolig vecka, trots att det var riktigt blåsigt de två första dagarna.”

INGRID LINDBLAD

FÖRRA VECKAN VAR Ringenäs supertalan­g i Japan och hade huvudrolle­n när Sverige vann brons i lag-vm. Dess för innan vann hon German Girls Open på Golf Club St. Leon Roth i Tyskland så formen går inte att klaga på. Nu blir nästa anhalt Forsgården i Kungsbacka 10-14 juli där lag-em ska spelas.

 ??  ??
 ?? Bild: STEFAN ANDORFF ?? GOLFSTJÄRN­OR. En före detta världsstjä­rna och en i vardande? Annika Sörenstam och Ingrid Lindblad.
Bild: STEFAN ANDORFF GOLFSTJÄRN­OR. En före detta världsstjä­rna och en i vardande? Annika Sörenstam och Ingrid Lindblad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden