Hallandsposten

Emil Forsbergs plan: Ska vara Emil Forsberg

- ANDERS WALLIN/TT

Emil Forsberg vet vad han kan. Och mittfältar­ens plan är att visa det mot Tyskland. Hur? – Jag ska bara vara Emil Forsberg.

I Sveriges Vm-premiär mot Sydkorea var det bara en sida av fotbollssp­elaren Emil Forsberg – enligt mittfältar­en själv – som visade upp sig: Den defensivt hårt arbetande kantspring­aren.

26-åringen fick också beröm från förbundska­pten Janne Andersson och lagkamrate­rna för sitt slit i försvarssp­elet.

– Sådana matcher har jag också, och då är jag glad att det var bra defensivt för då har jag hjälp laget. Jag kan inte göra allting, allting, allting hela tiden, även om jag vill det, säger han.

– Jag är glad över jobbet jag har lagt ner, och att jag kunde hjälpa laget att vinna. Det är jag mest stolt över.

Stolt, men inte nöjd.

DÄRFÖR VILL Emil Forsberg visa upp helheten i sitt spel mot Tyskland på lördag.

Och han vet hur han ska få fram båda sidorna under kvällsmatc­hen på Fisjt-stadion.

– Jag ska bara vara Emil Forsberg, säger han.

– Jag måste tro på det, ta in bollen, sätta fart på fötterna. Det har saknats lite. Men det kommer. Jag är inte orolig. Jag vet vad jag går för. Jag behöver inte stå här och hålla på att säga en massa saker, utan jag vill bara vara Emil Forsberg – då blir det bra.

Onsdagens träning i Vm-basen Gelendzjik var första steget till att hitta rätt i det offensiva spelet, då han fick känna på bollen lite extra samt köra avslutsövn­ingar.

Nästa steg togs senare på lyxhotelle­t.

– Det är perfekt att få träna och röra på sig. Sedan ”facetimar” jag med frugan, då blir det bra. Då får jag fart på fötterna, det kan jag garantera. Hon har skällt på mig tidigare, säger han.

Emil Forsberg räknar med att tillvägagå­ngssättet blir framgångsr­ikt, och med fart på fötterna är han inne på att spelet kommer lossna.

PÅ DET VISET ska han försöka visa Sverige vägen till en ny seger i VM i Ryssland.

– Pressen är på Tyskland, det är klart. Samtidigt vill vi inte vika ner oss, utan vi måste visa upp en bra sida av Sverige, vi måste visa att vi klarar av att stå emot Tyskland, men även att vi kan spela bra fotboll som vi gjorde mot Italien och Frankrike… Vi visade att vi ville någonting – och det kommer vi att visa, säger han.

 ?? Bild: TT ?? GÅR FÖR SEGER. Emil Forsberg i matchen mot Sydkorea.
Bild: TT GÅR FÖR SEGER. Emil Forsberg i matchen mot Sydkorea.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden