Hallandsposten

Sörja hoppas på en sommardäng­a

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Vi hoppas att vi kan få över 100 000 lyssningar på den här låten, det vore grymt!”

I dag, passande till midsommard­ansen, släpper bandet Sörja en ny låt – ”Bandicoot”. – Vi drar oss mer och mer bort från trapmusike­n, säger Niklas Eriksson, medlem i gruppen.

Bandet bildades hösten 2016 av Halmstadki­llarna Niklas Eriksson, Niklas Norinder och Edvin Lindström. De är födda 1997 och träffas nästan varje dag för att producera musik.

Hittills har de släppt runt tio låtar och till en början gjorde de mest musik inom trap – en genre som grabbarna beskriver har tunga basljud, högt tempo och atmosfäris­ka ljud.

– Ofta handlar traptexter om droger, och det kan inte vi relatera till. Eftersom vi vill göra musik som är oss nära har vi gått mer och mer ifrån just trap, och kör vår egen grej. Vi har lite kvar av genren men också inslag av hiphop och pop skulle jag vilja säga, säger Edvin Lindström.

DEN NYA LÅTEN – ”Bandicoot” – släpps på midsommara­fton, den 22 juni, och trion hoppas på att den ska bli en riktig sommardäng­a.

– Den är väldigt somrig och härlig, och vi har jobbat med artisten Ros, som egentligen heter Rebecca Ejdemo. Producente­n Isak von Haartman har alltid stöttat vår musik och även han är med på låten, säger Niklas Norinder och den andra Niklas tar över:

– Vi hoppas att vi kan få över 100 000 lyssningar på den här låten, det vore grymt!

Grabbarna berättar att de snittar runt 2 300 lyssnare per månad på Spotify. Vad handlar den nya låten om?

– Den handlar om sommaren och om olika sommarflir­tar med bilen. Den har ett gott sound och texten är ganska ironisk, säger Niklas Eriksson.

NIKLAS ERIKSSON

BANDET HAR TIDIGARE haft spelningar här i Halmstad, bland annat stod de på scen när sommarrest­aurangen Tillsamman­s öppnade. De har också spelat i Malmö, och den 7 juli är det dags att möta publiken på klubben Sticky Fingers i Göteborg.

– Det är första gången vi spelar i Göteborg men vi är inte nervösa direkt. Inte än i alla fall, säger Edvin Eriksson.

 ?? Bild: CASPER PÅHLSSON ?? NY MUSIK. Niklas Norinder, Niklas Eriksson och Edvin Eriksson är medlemmar i bandet Sörja. I dag släpper de en ny låt.
Bild: CASPER PÅHLSSON NY MUSIK. Niklas Norinder, Niklas Eriksson och Edvin Eriksson är medlemmar i bandet Sörja. I dag släpper de en ny låt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden